JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Biser koji treba izbrusiti

Leskovac: Mladi Leskovačan Marko Stanković član iz „XL“ kluba za  snažne sportove  iz Leskovca za kratko vreme kako je počeo da se bavi Bench presom postigo je zadivljujuće rezultate.  Oni su izazvali pažnju svih poznavoca ovog pre svega muškog sporta, koji iziskuje dobru pripreljenost.  Isključivo individulan sport, gde ako si dobro priprmljen  jedostavno pobedićeš ako ne nemožeš biti najbolji i beležiti dobre rezultate. Ovaj osamnaestogodišnjak u salu za treninge kod starog i „iskusnog vuka“ za ovaj sport Predraga Milenovića ušao je pre nepunu godinu dana i odmah skrenuo pažnju na sebe.

U poslednje vreme ovaj dobar sportista i momak beleži dva značalnija rezultata u Leskovcu na Open Kup Srbije i pre nekoliko dana u Svrljigu takđe na jednom od prestižnih takmičenja u Bench-press gde u svojoj kategoriji osvojio prva mesta.

Sportom kojim sam počeo da se bavim nisam se nimalo pokajao. Već sam napravio dva odlična rezultata  u Leskovcu i Svrljigu i to mije dalo dodatni motiv da nastavim da se ovim sportom još jače i još više posvetim na treninzima u sali. Nastupam u kategoriji od 59 do 66 kg svoje težine. Na prvom takmičenju podigo sam u Leskovcu 92, 5 kg, dok u  Svrljigu 95 kg težine što mi je u Juniorskoj kategoriji donelo oba puta prva mesta. Veliku zahvalnost za moj dosadašnji uspeh dugujem pre svima mom treneru Ivanu Kostiću i predsedniku klub i treneru Predragu Milenoviću, kao i Milošu Disiću. Kao i mojim roditeljma na razumevanju i podršci koju mi daju da bih mogao nesmetano da se bavim ovim sportom.  Očekujem napredak u ovom sportu. Sa svojim daljim rastom da podignem i daleko veće težine i ako Bog dozvoli  da me posluži pre svega zdravlje. Uslove koje imam za napredovanje su dobri , treniram u dobroj sali za treninge.

O svom super talentu Predrag Milenović „alfa i omega“ Bench-pressa  za  naš portal specijano kaže: To je naš najmlađi takmičar. Pred njim je velika budućnost u ovom sportu. On je sa svojih tek 18 godina postigo značajne rezultate. Vežba kod nas već godinu dana. U kategoriji do 66 kg. Tenutno je najbolji subjunior u Srbiji sa tendencijom da bude najbolji junior narednih pet godina. Jer starosna granica u toj kategoriji je do 23 godina. Ima još čitavih pet godina da napreduje i bude najbolji junior. S tim da bude u kategoriji do 66 kg. ima još mogućnosti da podigne težinuveču  još četirigodina pred njim. Moja je prepostavka da će on narednih pet godina dominirati u Srbiji sigurno. Jer ima izuzetno veliki rezultat za tu kilažu koju ima. Trenutno ima 62kg svoje težine. Sada diže 95 kg. na takmičenjima što je za svaku pohvalu rezutat. Za narednih mesec dana imamo takičenje u Vladičinom Hanu to je Državno prvenstvo i decembra meseca Gala Kup u Nišu. To su ta dva takmičenja gde mi  fokusiramo naš klub, da zabeležimo što bolje rezultate.

Pokušaćemo da Marko Stanković obori svoj lični rekord i da podigne težinu preko sto kilograma. Disciplina Bench –press u toj kategoriji je velika konkurencija, a već preko 110 kg težeina je za Državni rekord i za neka takmičenja van  Srbije. Pred njim je vreme, talenat ima veliki u njemu. Za sada je naš najmlađi takmičar i najbolji junor u klubu „XL“, da bi postao najbolji senior mora da prođe jedan Olimpiski ciklus da bi postao najbolji senior u Open kategoriji, ali za to otom potom.  Vredan je i marljiv pored talenta sa kojim raspolaže, poštuje sva pravila i obaveze kluba. Tehnike pokušaja izvođenja dizanja su sve besprekorne, pitanje je dana kada če da „ probije led“ i obori neki od državnih rekorda. Dobar je u sve ti discipline  čučanj, bench-presi mrtvo dizanje. Ali pošto nije učestvovao u poliliftingu   mi ćemo prvi put da se oprobamu decembra meseca u Nišu na jednom od zvaničnih takmičenja. Očekujemo u njegovoj kategoriji ubedljivo prvo mesto, jer nejgovi rezultati na treningu i to pokazuju. Ako ovako nastavi da radi iz godinu u godinu biće i repezentativac Srbije završio je Predag Milenović stučnjak u ovom sportu koji ne greši.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print