“BELE CRKVE”PALE MOTORE ZA NEKI DAN

Kuršumlija: Pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba povratnika u redove “Bele Crkve” posle nekoliko godine Dragiše Trojanovića iz Niša novi Drugoligaš među Futsal majstorima počinje sa  prvenstvene okršaje za bodove u intervalu od 8 do 11 septembra zavisno od termina domaćina ,. Da bi se što bolje pripremili za start prvenstva koje počinje početkom septembra kada u svojoj prelepoj hali sportova dočekuju Gvozdeni puk iz Niša, biće to vatreno kršćenje među drugoligaše., sa pripremama će početi u subotu 5 avgusta u hali sportova u Kuršumliji pod dirigentskom palicom šefa struke  Dragiše Trojanovića i njegovog pomoćnika Ivice Vukadinovića  koji će ujedno izvršiti prozivku .

O tome šef stručnog štaba Dragiša Trojanović kaže: Drago mi je što se posle šest godina vrćam u grad i klub koji mi je bio i uvek ostao u lepom sećanju. Predhodni dolazak je bio sa ciljem stabilizacije kluba na futsal sceni i drago mi je šro je klub posle toga još više “porastao”i osvojio regionalnu ligu , samim tim se plasirao u Savezni rag takmičenja . Potrudiću se da opet opravdam poverenje čelnih ljudi kluba , većinu momaka znam od ranije , tako da se nadam da ćemo ostavriti cilj za narednu sezonu , a to je opstanak u ovom rangu takmičenja.

Druga futsal liga Srbije je dosata teško i ujednačeno takmičenje, a s obzirom na broj klubova i gradova iz kojih dolaze , očekujem punu podršku ljubitelja futsala u Kuršumliji da klubu i momcima koji su ostvarili prošlogodišnji uspeh budu vetar u leđa, i za predstojeću sezonu. Veliki pozdrav za sve navijače i nadam se lepim trenutcima u predstojećoj sezoni.

Šef stuke Trajanović i njegov pomoćnik Ivica Vukadinović na raspolaganju će imati sledeći igrački kadar: Golmani: Miloš Mićović, Ivan Lazić, Arsenije Smiljković- igrači:Mirko Mijajlovič, Boško Ilić, Đorđe Milenković  Uroš Simić, Goran Milošević, Vladimir Joksimović, Vladimir Kocić, Ivan Zdravković, Marko pOpović, Dušan Radosavljević(kapiten), Nenad Matović, Stefan Simić, Danilo Rakić, Jovan Jovanović, Nikola Jovanović, Marko Petrović, Slobodan Đorđević.

Ovi momci za protivnike očekuju klubovi u ovom rangu Druge futsal lige i to: Gvozdeni puk-Niš, Kragujevac, Požarevac, Spartak- Subotica, Smederevo, Leteći holanđanin- Vrbas, Leskovac, Partenon- Smederevska Palanka, Hram- Beograd, Ekonomist-Beograd, i Kalča -Niš. Znači to će biti protivnici sa kojima će se boriti za svaki gol, za svaki bod, za svaku pobedu, sa nadom i verom u sebe da će biti dobrih rezultata i pobeda.

Čovek koji je možda jedan od glavnih “krivaca” za ovako veliku uspeh predsednik kluba koji tako reći danonoćno se bori za klub da stvori optimalne uslove Petar Dikić sa ponosom kaže: Prvo još jednom želim da čestitam momcima na plasmanu u Savezni rang takmičenja, što predstavlja ogroman uspeh za naš klub.

Moja očekivanja od takmičenje u Drugoj Futsal ligi su nadam se realana a to opstanaku izuzetno jakom i izjednačenom takmičenju. Uzdamo se u jedinstvo ekipe , koju smo gradili godinama unazad, a za koje je najzaslužniji sekretar kluba Ivan Zdravković . Veliki doprinos je dao u stavranju tog zajedništva, što je i urodilo plodom. Smatram da je to glavni razlog plasmana u viši rang takmičenja, i dalje će kompletan igrački kadar činiti igrači iz Kuršumlije pojačan povrtanikom Danilom Rakićem i mladim golmanom 17-godišnjakom Arsenijem Smiljkovićem koji je ponikao u OFK Kosanici ali je odlučio i da se oproba na Futsal sceni i za koga će se tek čuti.

Takođe je ogromno pojačanje novi-stari šef struke ekipe Dragiša Trojanović o kome netreba trošiti reči. Siguiran sam da sa njim na kormilu ako budemo predano radili , možemo do cilja a to je da ponovim još jednom za sada opstanak u izuzetnoj jakoj Drugoj futsal ligi . Igračima trenerima kao i svima koji učestvuju radu kluba želim dobro zdravlje, jedinstvo, poštovanje, i da igrače zaobiđu povrede

. Drago mi je što smo dobili priliku da se oprobamo u saveznom rangu takičenja. Svesni smo da će svaka utakmica biti jako teška i neizvesna ali to je futsal, zato ga i volimo i zato je hala u kojoj igramo gotovo uvek puna vernih navijača. Očekujem da će biti tako i sada i da će publika biti naš još jedan igrač više završio je sa ponosom predsednik kluiba Petar Dikić.

 

Na kraju ništa drugo ne preostaje nego da u ime naj čitanijeg sportskog portala jugistoka Srbije JUGSPORT.NET futsal timu “Bele crkve” iz Kuršumlije u saveznom rangu takmičenja od jesenas poželimo uspešnih rezultata i da na stranicama našeg portala pišemo lepe veseti o ovom uzornom sportskom kolektivu gde vlada drugarstvo i sloga.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net