JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bela Palanka osvojila DRL Morava u rukometu i plasirala se u PRL Istok

BELA PALANKA – ŽORK Remesiana iz Bele Palanke je od prošle nedelje šampion DRL Morava za žene. Posle pet godina od osnivanja kluba, primarni cilj, plasman u viši rang je konačno ostvaren. Sa 10 pobeda iz isto toliko mečeva, i više nego ubedljivom gol razlikom od +198 golova, devojke iz ove opštine na jugu Srbije su ostvarile najveći klupski uspeh u istoriji kluba. Jedna od najzaslužnijih na terenu za takav učinak bila je i Milica Ilić 21-godišnje levo krilo ekipe Palanke, koja je zimus stigla iz redova Žitorađe.
Ekipa našeg portala razgovarala je sa Ilićevom, koja se inače na ovoj polusezoni igrački preporodila sa prosekom od 5 golova po utakmici, posle male igračke krize u Žitorađi.
Ilićeva kaže da je pre svega ozbiljan pristup igri i treninzima doprineo ovom uspehu, a da udela u tome ima i dobra organizacija kluba.
Pre svega čestitala bih mom klubu i mojim saigračicama na postignutom rezultatu. Rad, disciplina i ozbiljnost su vladali tokom procesa treniranja otkako sam došla u klub, a i pre toga je bio takav sistem i mislim da je to dovelo do krajnjeg pozitivnog ishoda. – objašnjava levo krilo Remesiane.
Kao pridošlica u redove kluba iz Bele Palanke ova igračica kaže da nije imala problema što se tiče adaptacije i privikavanja na ekipu. 
Atmosfera u ekipi je odlična od samog početka, devojke su me prihvatile kao da sam sa njima duži niz godina. U ekipi ne postoji razlika između domaćih i igračica sa strane tako da sam po tom pitanju zaista oduševljena, a pre svega načinom na koji postupaju sa igračicama koje dođu u klub. – iskrena je ova 21-godišnjakinja.
Njene bivše igračice iz Žrk Žitorađa trenutno sa ekipom Radana i Đerdapa vojevaju bitku za plasman u Super B ligu. Milica kaže da prati svoj bivši klub i kad god ima vremena da ih bodri sa tribina, ali sudeći po trenutnom stanju na tabeli i s obzirom na osetniju bodovnu prednost ekipe iz Kladova, ova rukometašica će možda sledeće sezone imati prilike da odmeri snage sa svojim dojučerašnjim timom.

Detalj sa meča

Pratim moju Žitorađu, i navijam za njih. Naravno, nisam se nikad našla u situaciji da budem na suprotnoj strani terena, ali sticajem okolnosti evo prilike da se i u toj situaciji pokažem, ja se nadam u najboljem svetlu. – objašnjava Milica.
Svi planovi oko karijere vezani su kako nam otkriva upravo za njen sadašnji tim, i tokom leta neće menjati sredinu. A kao najveći argument za takvu odluku ističe jedinstvo koje vlada u ekipi.
Trenutno se dobro osećam ovde, i sigurno da će moja karijera i u narednom periodu biti vezana za ovaj klub. Zadovoljna sam klubom i uslovima koji su mi ponuđeni. Takođe, radujem se novim izazovima koji nas očekuju od jeseni i nadam se da ću uspeti i u novoj sezoni da opravdam očekivanja trenera i ekipe.  – i dodaje: Svaka ekipa ima neku svoju specifičnu atmosferu koja vlada u timu. Ovde mi najviše prija to što ne postoji pritisak tokom utakmice i nepriznavanje tuđih i svojih grešaka, radi se na tome da se greške smanje obaveznim treninzima , a utakmice služe da se sve to pokaže kako treba. – naglašava Milica Ilić.
Proslava titule i promocija u viši rang obeležena je revijalnom utakmicom između šampiona ekipe Remesiane i ekipe ŽRK Mladost iz Kuršumlije. Pored pratećeg programa igračicama su dodeljene medalje i pehar, a nekim igračicama i individualna priznanja i zahvalnice.
Sigurno da najlepši dani za Belu Palanku i ŽORK Remesiana tek predstoje ali naravno nema ni preteranog opuštanja, jer novi sada još veći i obimniji izazovi tek slede.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print