JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

„BARA“ SPORTISTA GODINE 2022 U BOJNIKU

Bojnik: Danas je u sali za sastanke Sportske hale u Bojniku održan Izbor sportiste opštine Bojnik za 2022 godinu. Posle uvodne reči većnika za sport pri lokanoj samoupravi u Bojniku Miloša Aranđelovića prisutnima se oratio i zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović koji je između ostalog rekao: Prošlo je tačno pet godina od osnivanja Sportskog saveza u opštini Bojnik.

On je dao ogromne rezultate jer se to primećuje u svakoj seoskoj mesnoj zajednici napredak pa i samom Bojniku, da je Sportski savez nešto uradio pozitvno za ovu sredinu. U svim klubovima je uspostavljena jedna sportska atmosera i rezultati nisu izostali. Ponosimo se što smo na Seoskoj Olipijadi održanoj u Čačku 2022 godine osvojili prvo mesto i vrednih 5.000000 dinara. Mala sredina ali sa velikim srcem i to je znak još jedan da smo sportski nadareni u ovom delu Srbije

Za takav uspeh lokana samouprava je odlučila da sve učenike smotre u Čačku nagradi sa 500.000 dinara i novac je danas podeljen učenicima.Ekspedicija u Čačku brojala je 25 učenika od toga su morale da budu 7 devojčice, što su propozicije ispoštovane.

Za najboljeg sportistu opštine Bojnik izabran je fudbaler FK Puste reke iz Bojnika Aleksandar- Stanković -Bara, koji se istako dobrim igrama u dresu Bojničana naročito u jesenjem delu prvenstva. Dok je najbolja sportiskinja opštine Bojnik Jana Jovanović. Milutin Atansković za promociju i unapređenje sporta u seoskim mesnim zajednicama.

Ustanova sportske hale u Bojniku za izuzetnu saradnju , razvoj i promociju sporta. Tomislavu Stankoviću za razvoj i promociju sporta kao i za promociju opštine Bojnik. Božidaru Arsiću za promociju sporta , razvoj i unapređenje boksa na teritoriji opštine Bojnik. Za najboljeg sportskog stručnjaka iz redova profesora fizičke klulture , trenera i ostalih sportskih radnika nagrađen je plaketom trener ŽOK Pusta reka Srđan Ivković.

Specijano sportsko priznanje u 2022 godine dobila je ekipa Orane iz Bojnika pobednik seoskih igara Sportskog saveza Bojnika.Nagrađen je i novinar Sportskog Žurnala Vukašin Stevanović iz Lebana plaketom i zahvalnicom za trideset godina objektivnog sportskog izveštavanja iz opštine Bojnik. Nagradu mu je urućio većnik za sport pri opštini Bojnik Miloš Aranđelović.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print