100 GODINA FUDBALA U PIROTU 1919-2019

 

 

JAVNI POZIV

SVIM LJBITELJIMA FUDBALA, NEKADAŠNJIM FUDBALERIMA, SPORTSKIM RADNICIMA, SUDIJAMA I TRENERIMA, FUDBALSKIM FUNKCIONERIMA, SPORTSKIM NOVINARIMA, KOLEKCIONARIMA I FUDBALSKIM KLUBOVIMA KOJI POSEDUJU FOTOGRAFIJE, STARINE I ARHIVSKU GRAĐU O FUDBALU U PIROTU

Poštovani,

Povodom 100 godina fudbala u Pirotu, Fudbalski savez Grada Pirota pokreće projekat DIGITALNOG MUZEJA PIROTSKOG FUDBALA, koji će predstavljati veliko sportsko-kulturno i istorijsko nasleđe od izuzetnog značaja. U modernoj tehnološkoj formi ovaj jedinstveni muzej biće dostupan svim sadašnjim i budućim generacijama, kao svedok istorije i razvoja pirotskog fudbala.

Fudbalski savez Grada Pirota upućuje javni poziv svim ljubiteljima fudbala, fudbalerima, sportskim radnicima, sudijama i trenerima, fudbalskim funkcionerima, sportskim novinarima, kolekcionarima i fudbalskim klubovima koji poseduju fotografije, dokumenta i predmete u vezi sa istorijom pirotskog fudbala (od vremena kada je Pavle Nikolić 1919. godine doneo prvu fudbalsku loptu u Pirot pa do danas) da nam se jave.

Ukoliko u svojoj arhivi ili kolekciji posedujete nešto od materijala koji bi doprineo formiranju DIGITALNOG MUZEJA PIROTSKOG FUDBALA, Molimo Vas javite nam se ili nas posetite u prostorijama Fudbalskog saveza Grada Pirota, Trg Pirotskih Oslobodilaca bb (Vezni trakt, Pirot), svakog radnog dana (od 18:00 do 20:00 časova) radi dogovora o saradnji. Bliže informacije mogu se dobiti slanjem E mail-a na ofspirot@gmail.com

Verujem da ćemo svi zajedno u dobroj volji, učestvovati u projektu DIGITALNOG MUZEJA PIROTSKOG FUDBALA koji će biti na korist svih, i na taj način dati doprinos stvaranju novog, javnog, sportsko-kulturnog dobra Grada Pirota.

 

Vladica Tošić
Predsednik Fudbalskog saveza Grada Pirota

FUDBALSKI SAVEZ GRADA PIROTA

Trg pirotskih oslobodilaca bb
PAK 620503
18 300 PIROT
telefon: +381 10 347-228