10. Mеђународна конференција о минералним ресурсима

Јубиларна Конференција о минералним ресурсима, међународног карактера, одржава се већ 10 година заредом. Ове године, због утицаја актуелне пандемије, конференција је одржана online.

Другог дана конференције на тему „Рударство и локалне заједнице – Утицај пандемије на регионални развој“, учешће је узела и општина Медвеђа.

Овогодишња конференција је пружила драгоцен увид у информације о рударско-геолошким пројектима у Србији и другим земљама, на којој су представљени примери најбоље праксе у домену одрживог рударства, о изазовима са којима се срећу жене руководиоци у рударској индустрији, о иновацијама у рударској опреми и технологијама, као и о могућностима финансирања у геологији и рударству, затим о утицају рударства на локалну самоуправу,о важности пројектног финансирања у рударском сектору и остале важне теме.

Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић је, у другом дану ове престижне међународне конференције, изнео пресек стања везан за корона вирус, као и заједничку сарадњу са компанијама које врше истраживање и рударење на територији општине Медвеђа.

Поред експлоатације у руднику Леце, истражно поље покрива и компанија Metalfer, док у атару села Туларе истраживање врши “Dunavminerals”, а одпре годину, две и „Jantar“ група.

Добра координација и међусобна сарадња приликом пандемије значајно је олакшала пословање свих субјеката на територији општине Медвеђа, која тежи унапређењу у даљем раду.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net