JugSport.net

sportski portal južne Srbije

10. Međunarodna konferencija o mineralnim resursima

Jubilarna Konferencija o mineralnim resursima, međunarodnog karaktera, održava se već 10 godina zaredom. Ove godine, zbog uticaja aktuelne pandemije, konferencija je održana online.

Drugog dana konferencije na temu „Rudarstvo i lokalne zajednice – Uticaj pandemije na regionalni razvoj“, učešće je uzela i opština Medveđa.

Ovogodišnja konferencija je pružila dragocen uvid u informacije o rudarsko-geološkim projektima u Srbiji i drugim zemljama, na kojoj su predstavljeni primeri najbolje prakse u domenu održivog rudarstva, o izazovima sa kojima se sreću žene rukovodioci u rudarskoj industriji, o inovacijama u rudarskoj opremi i tehnologijama, kao i o mogućnostima finansiranja u geologiji i rudarstvu, zatim o uticaju rudarstva na lokalnu samoupravu,o važnosti projektnog finansiranja u rudarskom sektoru i ostale važne teme.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je, u drugom danu ove prestižne međunarodne konferencije, izneo presek stanja vezan za korona virus, kao i zajedničku saradnju sa kompanijama koje vrše istraživanje i rudarenje na teritoriji opštine Medveđa.

Pored eksploatacije u rudniku Lece, istražno polje pokriva i kompanija Metalfer, dok u ataru sela Tulare istraživanje vrši “Dunavminerals”, a odpre godinu, dve i „Jantar“ grupa.

Dobra koordinacija i međusobna saradnja prilikom pandemije značajno je olakšala poslovanje svih subjekata na teritoriji opštine Medveđa, koja teži unapređenju u daljem radu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print