JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Žitorađanke bacile lidera na kolena

Rukometašice Žrk Žitorađa u derbiju kola Prve lige istok, sinoć su pred oko 100-ak gledalaca u Sportskoj hali u Žitorađi savladale lidera prvenstva ekipu ŽRK Đerdap iz Kladova.

Posle poraza u Lebanu, ekipa Vlade Antanaskovića bila je silno motivisana pred jučerašnji meč i granitnom odbranom od uvodnih minuta meča držala je prednost u svojim rukama koja je u pojedinim trenucima iznosila i 10 golova. Na kraju konačnih 29:21 za Žitorađu. Ni u jednom trenutku ljubitelji rukometa u hali nisu imali predstavu da je pred njima lider prvenstva i glavni pretendent za Super ligu, jer igračice Žitorađe nijednog trenutka nisu dozvolile da se stekne takav utisak. U redovima Žitorađe najbolja je bila kao po starom dobrom običaju Sonja Simonović sa 8 golova, a takođe meč je obeležila i povratnica među stativama Marija Gligorijević koja je velikim brojem odbrana doprinela takvom odrazu snaga na terenu.
Moje devojke su večeras bile superiornije, motivisanije, i više su želele pobedu. Iskoristili smo svaku grešku protivniku, odbrani stegli i odigrali maestralno da maksimuma i zadovoljan sam prikazanim. Prvenstvo još nije gotovo, okrećemo se novim mečevima i izazovima a sigurno da će nam značiti puno na samopouzdanju što smo uspeli da savladamo lidera prvenstva. – rekao je Vlada Antanasković trener Žrk Žitorađa.

Detalj sa meča / foto: N. Tonić

Žitorađanke se sada nalaze na deobi 2. pozicije sa ekipom Radana iz Lebana, sa po osvojenih 24 boda, dok je prva ekipa Đerdapa sa 29. U sledećem kolu Žitorađa gostuje u Jagodini istoimenoj ekipi.

N.Tonić
Foto: N.Tonić / Jugsport.net

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print