JugSport.net

sportski portal južne Srbije

VIDOVDANSKI TURNIR “LEBANE 2024″ ULAZI U ZAVRŠNICU

Lebane: Na terenima za male sportove u Lebanu u toku je završnica 47 po redu Vidovdanskog turnira u malom fudbalu “Lebane 2024” u organizaciji Sportskog Saveza optine lebane u saradnji sa Opštinskim fudbalskim savezom Lebane i Sportsko-rekretaivnim centrom.Predsednik organizacionog odbora turnira je Dragan Cvetković predsednikSportskog Saveza opštine Lebane, dok je turnir povrenen oko organizacije i samog toka odvijanja Generalnom sekretaru Miroslavu Stošiću “alfi i omegi”

zadnjih osmanest godina kad je reč o ovom tradicionalnom turniru jednom od nastarijih u regionu. O samom toku dosadašnjeg turnira upravo smo reč dali Miroslavu Stošiću koji specijalno za naš portal kaže: Kao što sami znate ovo je 47 po redu tardicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu , inače bi bio 48 da nije bilo “Cocid-19” .

U poslednjih deetak godina nikad nije bio masovniji trunir pogotovu u mlađim kategorijama pa i više godina, prijavljeno je bilo u kategoriji petlića 8 ekipa, u kategoriji mlađih pionira 6 i u kategoriji pionira 4 ekipa, znači ukupno 18 ekipa je uzelo učešće na ovogodišnjem truniru i zasada bez ijednog prigovora na regularnost. U kategodiji seniora imali smo ukupno 16 ekipa podeljenih u četriri grupe po četri ekipe i igalo se po bod sistemu. Taj broj ekipa je standaran u zadnjih četri pet godina. Pokrovitelj je opština Lebane a neizmernu zahvalnost dugujemo sa mojom ekipom koja vodi turnir pre svih predsedniku optine Ivanu Bogdanoviću, koji je kao i predhodnih i ove godine imao razumevanja za sport i susreti mladih da se takmiče u malom fudbalu i privuku veliki broj gledalaca.

Takođe nesmem da proustima da se ne zahvalim i zamenku predsednika opštine Goranu Lazareviću, pomoćniku predsednika optine Milošu Stevanoviću i većniku Milošu Pavloviću. Takođe smo se pobrinuli da kao i svake tako i ove godine fond nagrada bude prema stvarnim mogućnostima lokane samouprave u Lebanu kako bi se ekipe odazvale na takmičenje, jer imamo ekipe iz Lebana, Medveđe, Bojnika, Leskovca i ostalih mesta iz okruženja u svim kategorijama. U kategoriji mlađih petlića, mlađih i starijih pionira smo predvideli za prava dva mesta pehare i medalje, kao i zahvalnice a biće prohglašeni i najbolji golman i igrač turnira, sama završnica je u toku i za naredna dva dana znaćemo koji su finalisti turnira koji ćese održati u petak 12 jula u večernjim satima. U kategodiji seniora fond nagrada je 260. 000 i to za osvojeno prvo mesto 150.000 , za osvojeno drugo mesto 80.000 za osvojeno treće mesto 30 .000 i u kategoriji veterana fond nagade za osvojeno prvo mesto je 15.000 dinara.

Takođe u kategoriji seniora biće proglašen najbolji igrač i golman turnira. Turnir je počeo 28 juna na dan Vidovdana a završava se 12 jula finalnim utakmicama u svim kategorijama. Došli smo do kategorije seniora gde su u četvrtak na programu polufinalne utakmice u 21 čas sastaju se Vlada invest skuteri iz Leskovca protiv ekipe Gajbara Sokolović iz Donje Trnjane, i od 22 časa druga polufinalna utakmica je “Eleven-Djenić” iz Bojnika i Foto Cekić- „Drin šop“ iz Lebana. Takođe odziv pubilke je veliki tribine su uvek isunjene po gotovu u samoj završnici trunira, jer od samog početka do recimo sinoć prošlo je najmanje 7-8 hiljade gledalaca. A kad sam kod mlađih kategorija proustio sam da kažem da je jedan od najzaslužnijih što je bio ovakav odziv mlađih kategorija trener mlađih kategorija Bojan Zdravković iz Donje Stopanja, inače od skora terene u svim mlađim kategorijama lokalnog FK Radana .

Za doba suđenje i da takmičenje protekne u fer i sportskom tonu, pored dobre organizacije koju predvodi Miroslav Stošić Generalni sekerar Sportskog saveza optine Lebane pobrinula se i sudiski par Zoran Krivokapić iz Bošnjaca i Igor Stanojević iz Lebana u kategoriji seniora i veterana, dok utakmice mlađih kategorija poverene su sudiji Slobodanu Miloševiću profesoru fizičkog vasapitanja iz Lebana i za zapsiničkim stolom kao i svake tako i ove godine svoju dužnost bezprekorno obavlja Miroslav Marjanović inače Generalni sekretar Opštinskog fudbalkog saveza Lebane. Sa pravom na kraju kaže i sam Stošić mi smo uigrana ekipa koja zadnjih desetak godina funkcionišemo besprekorno i pre početka i za vreme turnira zna se ko je za šta zadužen i tu nema nikavih primedbi. Ovaj turnir na kraju mogu da sa ponosom kažem vodim punih 18 godina i neka me posluži zdravlje i sreća da nastavim i dalje sa ovako dobrom i odbaranom ekipom da sarađujemo bio je na kraju vidno raspoloženi i jasan Miroslav Stošić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili