JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Prokuplju odžan tradicionalni Izbor sportista za 2018 god.

VUKOVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

Prokuplje. U prelepom anbijentu hotela „ Aleksandar“ u Prokuplju održana je tradicionalna manifestacija „ Izbor sportiste za 2018 godinu“. Ceremonji proglašenja prisistvovali su većnica za sport u lokanoj samoupravi grada Prokuplja gospođa Natalija Okučić predsednik Sportskog saveza grada Prokuplja Dragan Milićević, Generani sekretar Zvonimir Vidaković, sekretar Božidar Jović, kao i predstavnici lokalne samouprave grada Prokuplja.

Izabrni su najbolji sportisti I sportski radnici po ocenu Žirija, tako da je posle godine pauze ponovo održana ova svečanost, koja je tradicionalna u gradu Prokuplju.Sve prisutne pre proglašenja pozdravila je većnica za sport Natalija Okučić koja je rekla: Mojim dolaskom budzet grada Prokuplja je povećan. Dali je to mojom zaslugom ili ne smatram da će sportisti u narednoj 2019 godini imati daleko bolje uslove za bavljenjem sportom.Trudićemo se da sport bude prisutan kod što većeg boja mladih naših sugrađana.

Potom je predsednik Sportskog saveza za sport jedna od legendi sporta u ovom gradu koji je po drugi put na ovoj funkciji Dragan Milićević se obratio rečima: Pre svega da pozdravim naše mlade sportsite , koji nas dostojno repezentuju u svim granama sporta. Trudimo se da im pomognemo oniliko koliko možemo. Verujem da u tome uspevamo u granicama naše mogućnosti. Takođe bih iskoristio priliku da svim sportistima I dobronamernim građanima ne samo grada Prokuplja već I šire poželim monogo uspeha u predstojećoj godini koja je pred nama. Da praznike dočekaju I provedu dobro u zdravlju I veselju rekao je na kraju Milićević.

Možda bi trebalo krenuti od ono naj zanimivljivije a to je izbor najboljeg spotistu I sportiskinje grada Prokuplja, međutim ovog puta prednost ćemo dati čoveku koji je svoj životni put unazad za četrdeset godina podario sportu odnosno košarci,. Mnogi će prepoznati dobri poznavaoci sportskih prilika da je reč o Vuletu Vukoviću košarkaškoj legendi koji je na ovoj prigodnoj svečanosti dobio Priznanje za životno delo.

Od davne 1978 godien do danas bio je igrač, spotksi radnik, delegat I na kraju predsednik KK Prokuplje zadnjih 20 godina. Iznedrio je veliki broj košarkaša a za svog naslednika pošto se ovim priznanjem povlači iz košarke ostavlja svog sina Čedomira, da nebi se prekinula loza Vukovića u sportu, s obzirom da je on poslednjih godina uz svog oca u klubu bio prvi operativac.

 

Za naboljeg sportisitu grada Prokuplja za 2018 godinu izabran je fudbaler Luka Paunović , kapiten OFK Toličanina, koji je ponikao u ovom klubu kod trenera Nebojšu Ilića , potom je bio član Super ligaša Rada, potom Žarkova I FK Zemuna. Zatim se vraća u svoj rodni grad I sa 25 godine postaje kapiten OFK Topličanina.

Za najbolju sportsikinju grada Prokuplja izbarna je Jovana Jovanović, svestrana sportsikinja kojoj sve ide od ruke. Suđenje na fudbalskim terenima u muškoj konkurenciji, fudbalerka je ŽFK Krstarice, rukometašica I kapiten ŽRK Topličanina . Uspešan je I student DIF-a u Nišu. Jednom rečiju devojka za sve sportive.

Najtalenotvaniji mladi sportista je Mateja Dunjić član Košarkaškog kluba “Probasket”, koji se košarkom bavi od 2013 godine. Sportiskinja u kategodiji juniorki je Anđelijka Milovanović iz ŽRK Topličanin., do je junior bokser Mateja Jović koji je dosad imao sedam mečeva isto toliko pobeda. Učenik je Gimnazije u Prokuplju I odličan je učenik.

Najbolji u kategoriji pionira je gimnastičar Uroš Grujić, Državni prvqk u kategoriji dečaka do deset godine I osvajač srebrne medalje na nedavno održanom Međunardonom takmičenju u Novom Sadu.

Nabolji u kategotiji kadeta je Lazar Mladenović iz RK Topličanina, dok kadetkinja je Anđela Popović iz ŽOK Topličanin.

Specijano priznanje uručeno je za postignute rezultate članici Plainrsko- skijaškog kluba “Toplica Jeleni Nasković .

Najbolji sportski kolektiv je Stonoteniserski klub Toličanin, koji je prvi bez poraza u Drugoj ligi I ozbiljan kandidat za plasman u Prvu ligu Srbije.

Nagrađena su I oko dvadesetak mladih spotisita I sportiskinja pred kojima je dobra sportska karijera, jer se u svojim klubovima ističu svojim talentom.

Posthumna priznanja uručena su njihovim nabližim članovima porodice pokojnim fudbalerima Božidaru Veljkoviću I Slavoljubu Milenkoviću, kao I Ratku Zećeviću prvom karte majstoru sa crnim pojasom u Prokuplju.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print