ТИМОЧАНИН – ЈЕДИНСТВО 2 : 3–(1 : 3)

Књажевац, Стадион: Градски , Гледалаца:200СУДИЈА: Кликовац Митар (Ниш)7, Стрелци: Милојковић у 11 мин. и Милош Стојановић у 81 мин. из пенала  за Тимочанин, Радовановић у 27, Црнојачки у 39 и Павловић у 43 мин. за Јединство Жути картони: Којић, С. Стојановић, Славковић и Балтић (Тимочанин), Јокић, Томић,  Јовановић (Јединство),

ТИМОЧАНИН: Накић 6, Милојковић 6,5 (Ранђеловић Ср. -), Којић 6, С. Стојановић 6 (од 46 мин. Стаменковић 6,5) Здравковић 6,5 Славковић 6, И. Стојановић 6 (Милошевић -), Виденовић 6, Стојадиновић 6,5 (од 54 мин. М. Стојановић 6,5), Златковић 6, Балтић 6.

ЈЕДИНСТВО: Јокић 7, Пројић 6,5 Радовановић 7, Томић 7, Анђелковић  7 (од 52 Васић 7), Станисављевић 7, Црнојачки 7 (од 72 Лазић -), Павловић 7 (од 65 Петровић -), Радовановић 7, Кркић 7, Јовановић 7,5

 

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ:Јовановић (Јединство)

 

Тимочанин је већ у једанајестом минуту дошао у вођство. Стојадиновић је проиграо Илију Стојановића који је упутио шут ка другој стативи што је искористио Милојковић и савладао Јокића.

Могли су домаћи три минута касније да увећају вођство али Илија Стојановић није искористио лепу прилику коју му је створио Стојадиновић.

У 27 минуту гости су извели корнер. Лопта је пала на другу стативу па је Радовановићу само преостало да лопту спроведе у мрежу Накића.

Као да је овај погодак пресекао домаће играче па су почели да греше. Грешку Накића и лоше бачену лопту руком искористио је Црнојачки па је са неких двадесетак метара прецизним шутем савладао голмана домаћих.

До полувремена још један погодак у мрежи Накића. Након грешке Златковића на противничкој половини уследила је брза контра Параћинаца преко Анђелковића који је шутирао из пуног трка лопта је притом погодила стативу али на срећу гостију одбила се до Црнојачког који је био сигуран стрелац.

Друго полувреме домаћи су кренули агресивно. Најпре у 47 а потом у 51 минуту Златковић не користи две изгледне шансе. Оба пута погађа спољни део мреже. У 65 Стаменковић лепо упошљава Милоша Стојановића који шутира из окрета али се притом истакао одбраном Јокић.

Гости су преко хитроногог Јовановића узвратили у 67 и 69 минуту  али се у оба случаја истакао добрим интервенцијама Накић. Могао је до гола пре тога и  Црнојачки али је његов шут зауставио Здравковић.

У 81 минуту је Јокић непрописно стартовао на Милошу Стојановићу. Пенал је најпре извео Славковић али га је судија Кликовац поновио. По други пут је шутирао Стојановић и постигао погодак.

Последњу прилику за изједначење пропустио је индиспонирани Златковић па је тако победа заслужено припала гостима из Параћина.

Аца Стојановић

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net