JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Svetlost da konačno zasija, a Žitorađa da pobegne ponovo na vrh

Sutra u 11 časova, na stadionu Sveti Jovan u Orljanu na programu je derbi meč 9. kola Zone jug, u kome će koplja ukrstiti fudbaleri Svetlosti iz Badnjevca i Žitorađe.
U derbiju opštine Žitorađa nema mnogo prostora za taktiziranje, ekipe se vrlo dobro znaju a veliki broj igrača iz obe ekipe je u jednom delu karijere nosio dres protivnika.
Međutim, i jednima i drugima je sutrašnji susret više od komšijskog. Dok novajlija u Zoni posle pobede u Bobištu želi da nastavi niz i uhvati priključak za beg iz ”opasne zone”, Žitorađa za razliku od Svetlosti, želi da prekine seriju loših rezultata i da se vrati u sam vrh tabele, s obzirom da su posle poraza od Vranjske Banje i remija sa ekipom Poleta skliznuli na 8. mesto.
Žitorađani su pretrpeli promenu na trenerskoj poziciji, a da li će ta šok terapija kod sutrašnjih 11 izabranika Bojana Miloševića biti karta za pobedu ostaje nam da vidimo.
Keca iz rukava nemaju ni jedni ni drugi, ili ga pak vešto skrivaju, ali ono što je evidentno jeste da će sutra biti jedna teška borba na samom centru igrališta, s obzirom da oba tima imaju kvalitetan vezni red. Ono što je takođe adut obeju ekipa jesu bočni igrači koji su u dobroj formi.
Takođe, tas na vagi može biti i mladi golman Žitorađe Ilić, koji u nekoliko zadnjih mečeva je bez obzira na svojih 17 godina, vadio fleke daleko iskusnijih kolega.

Jedno je sigurno, svi u opštini Žitorađa priželjkuju lepu fudbalsku predstavu sa dosta lepih poteza i golova, a ko će na kraju kome uzeti skalp, znaćemo negde oko 13 časova.
Fudbaleri Žitorađe više nemaju prava na popravni, jer im ovaj meč može odrediti dalju sudbinu u ovoj sezoni, dok će domaćini biti maksimalno motivisani u želji da ”sapletu” komšije na putu do vrha.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print