JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Silovit start Medveđana

Medveđa: Košarkaši Jablanice iz Medveđe članovi Srpske  košarkašlke regionalne lige istok u minula ćetiri kola zabeležili su isto toliko pobeda i najavili  pohod ka tituli prvaka. Odigrali suove nedelje  Kup utakmcu sa prvoligašem Napredkom iz Aleksinca  koju su na svom parketu izgubili ali su podklekli  tek u četvrom peirodu igre. Jedostavno pružili su dostojan otpor i nisu razočarali igrom i zalagnjem.

Upravo  moj sagovorinik je niko drugi nego predsednik kluba Kosta Perišić koji nam je sa optimizmom prestavio trenutnu ličnu kartu KK Jabanaica koji je na početku rekao: Startovali smo onako kako smo i planirali. Prve dosad četri odigrane utakmice rešili smo u svoju korist. Prva tri kola možda ubedljivije nego što smo se nadali. Pobede su bile  izražene sa 30-40 koša  razlike u našu korist. Pobeđeni su Junior iz Niš, Bela Palnaka, KK Prokuplje i KK Balkanski iz Dimnitrovgrada. Već ove subote nas očekuje izuzetno važna utakmica gostujemo KK Marinacu iz Niša koji imaju samo jedan poraz dosad. Pobeda u Nišu bi nam u neku ruku otvorila vrata ka tituli prvaka u prvom delu prvenstva.

Kad je reč o stručnom štabu  i Upravi kluba Perišić  kaže da je došlo ne do promene u  strućnom štabu već do pojačanje u radu dovođenjem za trenera Sinbišu Stošiča  nekada  već šef stuke ovog kluba, zato Perišić  nastavlja sa sa dozom optimizma rećima: Čovek koji je zadužio mnogo košrakaški klub Jabalnica Siniša Stošić angađovan je kao trener . Nismo niko od nas  u klubu zaboravili da nas je on pre odprilike petnaestak godina uveo u ovom rangu takmičenja gde se i danas nalazimo. Rezultati njegovog rada se vide jer mu u poslu mnog pomaže Dragan Miletić.

Jedonstavno mi smo kao jedna porodica, jedna lepa  sportska priča. To se moglo videti u  Kup utakmci sa provoligašem Napredkom iz Aleksinca. Tim koji je mnogo jaći i kvaitetniji od nas jer  se takmiče u najvišem rangu. Igrali smo skoro 32 minuta ravnopravno. Čak je i njihov trener Raičević bio naprosto zbunjen  našom kavitetnom igrom.  Uprava kluba je takođe ostala  ista sportski direktor je Miloš Drašković,  tako da nastavljamo sa jednim zajeničkim radom koji će po svoj prilci i dati rezultate.

Kad je reč o uslovima za rad koje imaju KK Jablanica predsednik Vuković takođe sa optimizmom nastavlja rečima: Lokana samouprava  na čelu sa predsednikom  dr. Nebojšom Arsićem nam je stvorila izavredne finansiske uslove za normalan rad i takmičenje. Takođe su nam pristigala i nekoliko pojačanja centar Stefan Stojković, plej Uroš Nešić, od narednog kola nam stiže još jedno pojačanje iz KK Zdravlja Dušan Stošić odličan šuter, kao  Stefan Dzelatović naš  gore list kad se bude posle pauze dobro pripremio biće nam takođe od velike koristi.

Na kraju našeg razovora Perišić  nije  propsutio priliku  da uputi neki kompliment na našu dugogodišnju saradnju rečima: Sa vama  i vašim portalom imamo dobru sadanju koju želim da nastavimo i dalje kao što je bilo dosad.

Dopada mi se što pišete objektivno, uvek ste nam pri ruci kad  god zatreba  i želim da takva saradnja bude i dalje nastavljena i da zajednički proslavimo  plasman u viši rang takmiučenja.  Biće to najveći uspeh sporta u Gornjoj Jablanici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print