JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PROLETER SE VINUO MEĐU ZONAŠE

Niš: Donja Vrežina bilizu Niša od uvek je bila rasadnik fudabera i u toj sredini je fudbal uvek bio uvažen i igrao se za srce i dušu ne samo meštana već i talentovanih igrača iz okoline.

Ove godine su postigli veliki uspeh uspeli su da se plasiraju u Zon acentra, što bi j eja drugačije uveknazvao Niška fudabalska zona jer su klubovi iz Niša ili okruženja.

Pošto su na ciljs tigli na vrh tabelePrve Niške lige ove takmičarske sezone 2023724 sa neverovatom 21 pobedom 4 nerešene utakmice i samo 1 porazom sakupili su inpresivnih 67 bodova kao i drugoplasirana ekipa u prvoj Niškoj ligi

ali zahvaljujući boljoj gol razlici i boljom međusobnom skoru Fk Proleter iz Donje Vrežine je zasuženo izborio plasman u viši rang takmičenja a to je -Zona centar koja gravitra pod patronatom FS RIS.

Igrači ovog kluba su istinski heroji kluba i samog terena, sa ukupno 87 postignutih golova i samo 22 primljena , što je gol razlika za svaku pohvalu + 65 pogodaka. Zahvalnost uspehu kluba ima i uprava kluba kao i svi ljudi koji su pomogli da se klub izbori za istoriski uspeh.

Najveću zahvalnost klub duguje predsedniku Miroslavu Ivkoviću kao i trenerima Ratomiru Živkoviću i Radoslavu Jovanoviću . Ova sezona je bila prava fudbalska bajka za nas kaže predsednik Miroslav Ivković gde je svaka utakmica predstavljala priliku za novo dokazivanje i nove pobede.

Sa čvrstom odbranom , maštovitom sredinom terena, i smrtonosnim napadaom za protivničke ekipe izborili smo put ka novom trofeju. Ovo je sezona u kojoj naš klub piše istoriju , a mi smo privilegovani što smo svedoci ovog neverovatnog puta ka uspehu i samom vrhu rekao je predsednik Ivković.

Najbolji strelac ekipe je Nikola Najdenov sa 24 postignuta pogodaka, ujedno je bio i drugi strelac lige, dok je golman Dušan Stoiljković najbolji golman u ligi sa najmanje primljenih golova.

U toku je pauza i klub iz Donje Vrežine je već počeo aktivno da radi na dovođenju novih pojačanja za Zona Centar kao i da krene sa pripremama na vreme za viši stepen takmičenja koji iziskuje daleko veću fizičku pripremljenost u zonskom stepenu takmičenja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print