“PROKUPAČKI DROGBA“ DRŽI KOSANICU U VRHU: Predrag Mladenović kao u najboljim danima!

PROKUPLJE / KURŠUMLIJA – Da će ovu fudbalsku jesen obeležiti golgeteri starog kova pokazatelj je statistika. Dalibor Marjanović je svojim današnjim golom najavio veliki povratak, a rame uz rame sa prvim strelcem Zone Jug Filipom Stojadinovićem iz badnjevačke Svetlosti, ove jeseni je iskusni 36-godišnji Predrag Mladenović. Koji je udarna igla Kosanice ove sezone, u kojoj je na tri meča postigao pet pogodaka.

SVE IZ POČETKA…

Najveći deo karijere Predrag Mladenović proveo je u Topličaninu iz Prokuplja, u kome se u proleće 2018. povredio nakon čega je usledila četvorogodišnja pauza. I gotovo kada je većina zaboravila na fudbalsko umeće prokupačkog Didiera Drogbe, koji je svoje ime sve više uzdizao na gimnastičarskoj sceni Srbije (pored toga što je fudbaler, Mladenović aktivni trener i GK Topličanin) skoro pa neprimetno je prošla vest da se Peđa vratio fudbalu na jesen 2022. godine. Na opšte oduševljenje svih u njegovom rodnom Grudašu pored Žitorađe, koji se takmiči u Topličkoj okružnoj ligi, Peđa je proveo šest meseci u Grudašu uz mnoštvo golova i bodova upisanih na konto kluba iz ovog mesta. Da su se njegovom povratku svi nadali pokazuje i činjenica da su odmah na polusezoni krenuli da zovu zonaši.

“DAVANJE GOLOVA ISTO KAO VOŽNJA BICIKLE, KAD JEDNOM NAUČIŠ NE ZABORAVLJAŠ“

Kosanica iz Kuršumlije se nekako tu najviše istakla i Mladenović je ovog proleća zadužio devetku. Da je to bio pravi potez pokazuje i podatak da je nakon četiri godine pauze i neigranja u Zoni, Mladenović na 16 mečeva postigao 17 golova i bio najbolji strelac Zone Jug prošle sezone.
Nisam se nadao takvom početku u Kosanici. Napravljena je dobra ekipa, lepo smo svi legli jedni drugima i golovi su došli kao produkt toga. To je kao kad vozite bicikl, jednom naučite i nikada više ne zaboravite. Tako je i sa nama napadačima, kaže popularni “Peđa Didier“.
Početak nove sezone za njega označio je samo nastavak golgeterske serije. Prvo kolo ove sezone propustio je zbog zarađenih kartona, a već u naredna tri je čak pet puta tresao mrežu protivnika, a Kosanica se našla na čelu Zone Jug.
Nastavljamo tamo gde smo stali jesenas. Dobre partije su nagrada za dobar rad na treninzima i jedinstvo u svlačionici, očekujem da tako nastavimo, a od sebe lično očekujem da ponovim prošlogodišnji uspeh i ponovo budem najbolji među golgeterima. Mada ruku na srce ove sezone je paklena konkurencija, a moje kolege napadači raspucani su od početka prvenstva, ocenjuje Mladenović.

PONOVO NA STADIONU KRAJ TOPLICE?

Izdanja Predraga Mladenovića pomno prati i u Topličaninu kome ove sezone ne cvetaju ruže. Neefikasnost je gorući problem ekipe iz Prokuplja a Mladenović idealno rešenje za tu situaciju. Međutim, sve je još uvek na pretpostavkama. Prema našim informacijama za sada je sve samo na opipavanju pulsa i još uvek se ispituje raspoloženje Mladenovića o prelasku u Topličanin, dok za Topličanin nema dileme. To bi sigurno značilo ekipi Zvonimira Vidakovića i rešilo mnoge probleme u kojima se trenutno nalaze nebesko-plavi.

MILJENIK NAVIJAČA

Kada nekog publika u Prokuplju zavoli, taj ostaje privilegovan do kraja života. Jedan od retkih koji time može da se pohvali jeste upravo i Mladenović koga je publika u Prokuplju zbog njegovog stila igre prozvali “prokupački Drogba“. Kada je Mladenović svojevremeno predvodio napad Topličanina, na pojedinim zgradama u gradu na Toplici osvanuli su i grafiti posvećeni upravo njemu. Što ga svrstava u krug posebnih ljubimaca prokupačke publike.

BEZ STARCA NEMA UDARCA!

Iako krštenice govore drugačije interesantan podatak je da za dva najbolja napadača u Zoni Jug važe verovatno i dvojica najstarijih. Dalibor Marjanović Šilja koji uveliko gazi 42, i nešto mlađi Mladenović sa 36. Iako su u poznim igračkim godinama publika i ostali koji ih poznaju od njih do kraja sezone očekuju cifru od 20 golova na njihovom kontu, što, sudeći po početku nije nemoguće.

“KOSANICA TRENUTNO JEDINA BRIGA“

Glasine o prelasku u redove Topličanina, Mladenović trenutno ne želi da komentariše, kaže fokusiran je na naredne izazove sa Kosanicom.
Čuo sam za interesovanje Topličanina. Drago mi je što me nisu zaboravili (smeh). Mnogo lepih uspomena me veže za taj klub, ali trenutno sam u fokusu na izazove sa Kosanicom, završava razgovor za jugsport.net, prokupački Drogba Predrag Mladenović.

N.Tonić
Student 2. godine Žurnalistike, saradnik "Kurira", Član redakcije ''Dobričkih internet novina''.