JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

PLANTAŽA DO BODOVA IZ OFSAJDA? Stopanjčani i Badnjevčani podelili bodove na ravne časti

GORNJE STOPANJE – STADION: Jedinstva SUDIJA: Mihajlo Mladenović 5,5 (Vranje) GLEDALACA: 30 ŽUTI KARTONI: Dimitrijević, Stefanović, Krstić, Ilić, Cvetanov (FK Plantaža) Vidanović, D. Ilić, S. Jovanović, Arsić (FK Svetlost) STRELCI: M. Ilić u 87. za Plantažu, Marjanović u 40. minutu za Svetlost.

FK PLANTAŽA: Janković 8,5, Dimitrijević 6, M. Ilić 7, Stefanović 6,5, Krstić 6,5, Stanković 6, Stojanović 6,5, Stevanović 6 (A. Ilić -) , Prokopović 6(Jovanović -), S. Ilić 6, Cvetanov 6

FK SVETLOST: A. Ilić 7, Vidanović 6,5, L. Jovanović 6,5, Perović 6,5, Tonić 7, D. Ilić 6,5, Veličković 7, S. Jovanović 7, Marjanović 7,5, Mitić 7, Arsić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Đorđe Janković (FK Plantaža) 8,5

Na današnjem susretu su svi sem pomoćnog arbitra Miljana Antića zaslužili prelaznu ocenu. Svetlost je došla sa 13 igrača desetkovana povredama i koronom. Dok su domaći bili u punoj borbenoj gotovosti i spremni da pobede rivala. Međutim, ekipa Dragana Stankovića još jednom je pokazala da je tvrd orah i da je sa pravom uz Jedinstvo i Jablanicu jedina neporažena ekipa ove sezone. Svetlost je bolje otvorila meč i mogla već u 5. minutu do vođstva, ali je Mitić sa pet metara šutirao u golmana gostiju. Ostatak prvog dela gosti su pokušavali da kroz pas igru dođu do gola Ilića. Svetlost je pametno čekala svoju šansu i posle kornera u 40. minutu na centaršut Mitića, Dalibor Marjanović u svom stilu – glavom, šalje loptu u jednu a golman ostaje na totalno drugoj strani. Marjanovićev šesti ovosezonski gol je odveo na poluvreme Svetlost sa golom prednosti.
Drugi deo igre apsolutno je pripao gostima iz Badnjevca. Mogla je Svetlost do ubedljivije pobede da su Mitić, Veličković i Arsić u pojedinim situacijama bili koncentrisaniji u završnici, ili da 17-godišnji čuvar mreže Plantažera, Đorđe Janković nije bio bravurazan danas na golu. Na kraju ono što su gosti promašili, domaćini su kaznili. Doduše, stiče se utisak, iz nedozvoljene pozicije. Jer je evidentno strelac gola Ilić bio iza zadnje linije gostiju ali pomoćni arbitar Antić nije reagovao i Marko Ilić je matirao Andriju Ilića. Na kraju, 1:1.
Plantaži je ovo šesti bod, s obzirom da su kažnjeni oduzimanjem 3 zbog skandala u Alakincu. A Svetlost je trenutno na koti od 16 bodova i deobi četvrte pozicije sa komšijama iz Žitorađe, koji su danas poraženi u Medveđi u pravoj goleadi sa 5:4.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print