JugSport.net

sportski portal južne Srbije

MEDVEĐANI SVE ZASENILI

Lebane: U hali sportova u Lebanu pod pokroviteljstvom lokale samouprave u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem a u organizaciji Šahovskog saveza Jablaničkog okruga ŠK Radan , i hale sportova održano je danas takmičenje u šahu Kup Jablaničkog okruga na kome se prijavilo šest ekipa i to:

ŠK Radan iz Lebana, ŠK Gornja Jablanica iz Medveđe, Šk Glubočica iz Leskovca, ŠK Podgora iz Bojnika, ŠK Vlasotince iz Vlasotinca i ŠK Crna Trava koja se prijavila ali su došla samo dva takmičara tako da nisu mogli da nastupe i organizator ih je suspendovao tako da su ostale pet ekipe da se nadmeću za pobednički pehar i plasman prvoplasirane na prvenstvo Centralne Srbije.

Turnir se igra po Bergerovom sistemu to znači sva sa svakim, ekipa se sastoji od 4 +2 igrača . Jedan meč trajao je 15 minuta po igraču znači ukupno 30 minuta jedna partija.

Po završetku turnira održana je sednica Upravnog odbora i redovna Skupština šahovskog sevza Jablaničkog okruga sa sledećim dnevnim redom:1. Izveštaj o radu i finsiskom poslovanju za 2022 godinu . 2.Plan rada za 2023 godinu 3. Razno. Sednici je presedavao predsednik ŠSJO Dragosav Jovanović iz Lebana.

Najbolji i osvajač prvog mesta ubedljivo je ŠK Gornja Jablanica iz Medveđe kojima je zaslužerno pripao pobedničćki pehar. Ujedno su izborili plsman na Prvenstvu Centralne Srbije ,

gde će pokušati da postignu što bolji rezultat i plasiraju se na državnom prvenstvu. Zasluge za to pripadaju Nemanji Živkoviću,StefanuMladenoviću, Marjanu Mitroviću, Stefanu Stoiljkoviću, Nebojši Blagojeviću Miliji Kneževiću i predsednicima kluba Dragiši Kneževiću i Danilu Doderoviću.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print