JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mala četa ali odabrana

Leskovac: Ni na ovom jednom od najmasovnijih takmičenja kad je reč o sportu snage u našoj zemlji, nije mogao da protekne bez takmičara iz Leskovačkog „XL“ a da se ne osvoji medalje. Mala četa ali odabrana po ukusu trenera i „alfe i omege“ ovog kluba Predraga Milenovića vraila se kući sa zlatnom i srebrnom medaljom.

Reč je o  tradicionalmom Međunarodnom turniru „Trofej Beograda“ održanog ovog vikenda u Beogradu  u powerliftingu disciplina „Raw  Bench Pres“ a boje „XL“ kluba iz Leskovca branili su Marko Stanković u muškoj i Sanja Stojanović u ženkoj konurenciji.

Marko Stanković  ovaj osmanestogodišnjak iz Leskovca koji mnogo obećava u ovom sportu odvojio je zaltnu medalju . U kategoriji do 66 kg. Svoje masivne težeine uspeo je da podigne 102, 5 kg. I tako u konkurenciji  Juniora i Subjuniora  bude najbolji.  Na taj način je oborio svoj dosadašnji rekord premašivši normu od 22,5 kg. ( i ako se norma postiže isključivo na zvaničnim državnim prvenstvima).

Takmičarka Sanja Stojanović u kategoriji  Seniorki do 57kg. svoje težine osvojila je drugo mesto, što je takođe još jedan veliki uspeh za ovaj uzorni sportski kolektiv iz Leskovca, za koje je postala tadicija da se na svakom takmičenju kite medaljama.

Ovo je samo jedna provera naših takmičara kojih će biti mnogo više na predstojećem  zvaničnom IPF državnom prvenstvu koje će se održati 30 novembra ove godine u Vladičinom Hanu. Biće to ujedno i kvalifikacije za neko od narednih Međunarodnih takmičenja koja nas očekuju.

Zato radimo punom parom i želimo da spremno doćekamo naredno takmičenje i da svi naši takmičari koji izbore pravo nastupa pokažu spremnost i osvajanje novih odličja za naš klub rekao je vidno rapoložen kao i uvek za ragovor Predag Milenović.