JugSport.net

sportski portal južne Srbije

“GRUJA” I “CVELE” ME ODRSTRANILI KAO DELEGATA U FUDBALU

Neznam odakle da počnem svoje viđenje i sve ono što sam kao delegat na Zona- jug u protekle tri prvenstvene sezone doživljavao da bih opstao na listi. Ali ipak krenuću jedim hronološkim izlaganjem, pa ću se osvrnuti zašto me nema više na listi Zona –jug  I kako je obrisan mejl sa predlogom da idem kao delegate Srpske lige-istok.

U početku sve je išlo dobro , kao delegat na utakmcama Zona jug sam bio delegiran od starne komesara  Bratislava Ranđelovića i za njegov odnos prema meni nemam nikavu zamerku, osim kada je kao komesar podlego pritisku  od starne saveznog sudije Jovana  Grujića inače sekeratara SSOS FS RIS koji je od njega tražio da se suspendujem kao delegat I ne delegiram posle utakmice u Prokuplju u prošlom prvenstvu kada sam kao novinar Sportskog Žurnala poslao korektan izveštaj sa utakmice između OFK Topličanina  I Radana iz Lebana i o tome ću mnogo više reći kad dođe red da to objasnim, dali sam bio ili ne upravu.

U trenutku kada je krenula kapanja da se pošto poto iz  SSSO  FS RIS izbaci Bojan Stojanović jer tek sad vidim da kao pošten funkcioner nije odgovarao  pojedincima pogotovu braći Danilu I Jovanu Grujiću. Niko od novinara iz Niša nije želeo da preduzme ulogu u saradnji sa Danilom Grujićem, jer su znali da je to nedelo prema Bojanu Stojanoviću. Ja sam ne poznavajući dobro prilike  u FS RIS  pristao na toj saradnji oko objavljivanja  jer su mi obećali da ću kao delegat sa Zona-jug napredovati .Tek sad vidim da je sve to bila zavera protiv Bojana Stojanovića. Pošto je saznao da sve ide u javnost preko mene  i na  zimskom seminaru 2018 godine  Zone jug  u Nišu pošto je bio još na funkciji meni prilikom pregleda testova utvrđeno  da sam  bio jedini delegat na Zona-jug koji nije položio seminar jer sam navodno imao 14 tačnih odgovora. Pitao sam se kako mogu da imam 14 tačnih odgora dok kolege sa kojima sam radio za istim stolom oni imaju svi po 18 tačnih odgovora. Suština je u tome što onaj ko je pregledao moj test znanja ( Bojanov član komisije) zaokruži dva tačna odgovora i automatski je netačan odgovor po tim rednim brojem, jer na sakom pitanju postoje po dva  I više odgovora odgovora.

Od prelaska na Srskoj ligi nije bilo ništa prošle godine 2019 jer listu koju je OFS –Lebane sačinioi poslao FJ JO  ustvari sam je napisao kao predsednik Dragan Miljković-Kepes i mene nije normalno bilo na toj listi , jer sam bio  tada i dan danas sam u sukobu sa njim zbog toga što nisam želeo da podržim njegov stav prema ljudima iz FS-RIS  sa kojima je u sukobu. To je Jedinstvo i koštalo nezalsuženog ispadanja iz Srpske lige, ko što su sad skinuli mene sa lste delegate Zona jug Danilo Grujić I Stefan Cvetković kurir I pratioc Novice Tončeva predsednika FS RIS-koji me je u prisustvu između ostalog I Generalnog seketara FS RIS-  na stadionu Car Konstantina vređao  I šikanirao odmah posle događaja  u Prokuplju da pokaže Grujiću kako je lojalan  drugar iz FS RIS-a.. Jer FK Jedinstvo nije klub Dragana Miljkovića, ali je zbog njega preseljne u Zona -jug. Ako je Dragana Miljković učinio neka nedela onda je njega trebalo udaljiti iz fudbala ako ima razloga a ne da ispašta jedan stabilan Srpskoligaš iz Bošnjaca odnsno opštine Lebane zbog jednog pojedinca.

 

JOVAN GRUJIĆ U SLUŽBI PROKUPČANA

Sve je počelo po meni loše kada sam na utakmici OFK Topličanin- Radan u prošlom prvenstvu u jesenjem delu   kao novinar Sportskog Žurnala iz Prokuplja I mog portal Jugsport.net poslao častan i pošten izveštaj sa te utakmice gde sam  opisao skandalozno suđenje sudije iz Knjaževca Saše Stojanovića i obrazložio razloge zbog čega sam mu dao lošu ocenu. Pre utakmice su kružile kako mi kažemo čaršiske priče  da će Radan biti u  Prokuplju poražen i da je to delo saveznog sudije Jovana Grujića koji pomaže Topličaninu kako bi se dodvorio nejgovom direktoru u Elektrodistribuciji u Nišu oko zapošljenja.  Ispostavilo se da su te čaršiske priče i bile po onome što sam ja doživeo nakon te utakmice tačne, njgovoj reakciji prema meni, tražeči od komesara Zona jug da se suspendujem kao delegate, zašta on nema nikavo pravo na to, jer moja dužnost novinara se razlikuje od  dužnosti delagata. Tako da moje obrazloženje ima ovaj sadržaj.

 

Sudija Saša Stojanović je prvi pogodak domaćina priznao pošto je predhodno igrač Topličanina gurno igrača Radana  koji udara u svog golmana koji je već imao loptu u ruke, ali je ispusta i ona polazi da uđe u gol. Međutim neko od igrača Radana izbacio je u polje da nije bila ušla   iza linije gola. Ali sudija Stojanović pokazuje na centar.Tom prilikom pravi duplu grešku priznaje neregularan pogodak jer je bio faul nad golmanom bio prvi izvorni prekršaj, I lopta nije ušla u gol  preko linije to je druga greška u istom trenutku. Dugo su bila ubeđivanja igrača Radana da lota nije prešla gol liniju i da je predhodno bio prekršaj nad golmanom Cakićem, ali je sudija Stojanović ostao dosledan da prizna pogodak.P rekid je trajao nekih 3do 4 minuta. Potom je imao tri ulaska lekara u teren u prvom delu igre. Jednom prilikom je prekinuo igru i išo na suprotnu stranu da pokaže javnu opomenu predstavniku Radana na toj utakmici Nebojši Stankoviću. Pošto kao novinar pratim  satnicu uredno lično zbog sebe sudija Stojanović u 43 minutu pokazuje kraj prvog dela igre, skrativši utakmcu za najmanje 6 minuta. Drugi pogodak Topličanina u drugom delu je čist kao suza  i kao plod bolje igre Prokupčana visoko su bili nagrađeni ocenama od mene. Na toj utakmici  čak tri igrača Topličanina   su bila u tim kola u Sportskom Žurnalu.

Da sam bio tendiciozan ja nebih dao visoke ocene igračima  OFK Topličanina, ali  igra pobednika je jedno, dok suđenje Saše Stojanovića je nešto drugo. Žurnal je objavio sve to i ja na mom portalu i to je bio signal da Jovan Grujić krene u napad na mene. Pošto sam naredne nedelje trebao da budem delegat na Zona-jug ja sam  negde oko sredu nazvao komesara Bratislava  Ranđelovića koji mi je rekao da je zvat od starne Jovana Grujića i da se suspendujem do  zasedanja   SSOS  da mi se izrekne kazna jer sam neosnovano napao sudiju sa te utakmice. Kada sam pozvao Jovana Grujića sa druge starne telefona dobio sam toliko uvredljivih reči i pretnje da to normalan čove nebi  nikad tako regovao. Bio je besan na mene i  to se ovog puta pokazalo da je  ta njegov bes urodio plodom.Što bi se reklo došo je trenutak I skinut sam sa liste delegate Zona-jug, jer  mu na semninaru pred početak prolećnog dela prvenstva nije pošlo za rukom. PITAM SE DALI TAKAV SAVEZNI SUDIJA ZASLUŽUJE POVRENJE NA SUPER LIGI KADA MEŠETARI PO SRSKOLIGAŠKIM KLUBOVIMA DA BI ZADOIBIO POVERENJE SVOG DIREKTORA NA PRIVATNOM POSLU. TAKVOM NIJE MESTO  MEĐU SAVEZNIM SUDIJAMA PO MENI.

 

KAKO SAM PROŠO ZIMUS NA SEMINAR ?

Na semniar pred početak prolećnog dela prvenstva koje se nažalost igralo samo dva kola kao i uvek otišao sam spreman da položim ne želeći da se brukam. Ali sam ima slutnju da će me ponovo nešto desti kao što je bilo  pre toga od Bojana Stojanovića kada su mi poništavani tačni odgovori. Jer me ovog puta čeka na polaganju iskušenje od strane Jovana Grujića. Pokazalo se das am bio upravu.

Šta se dosetio Jovan Grujić  to se nikad nebi setio da ja uradim nekom . Ali se on  toga setio  I uradio, . kada  je delio tekstove za delegate Zona – jug. Pre početka seminara upozorio sam predsednika sudiske organizacije FS RIS Ninoslava Spasića da mi se ponovo nešto ne sprema, dobio sam odgovor da slobodono radim nesme ništa da mi se desi ali desilo mi se . Deleći testove znanja  do mene , prominuo me je i nastavio da deli ostalim kolegama delegatima.Meni je poslednjem doneo testove koji nažalost nisu bili pripremljeni za  delegate već za proveru znanja  sudije koji polažu.

????????????????????????????????????

Nisam obraćo pažnju na to ali mi je bilo sumnjivo kako se moja pitanja kako sadržaj tako i redosled  razlikuju od recimo kolege Srđana Stajića koji je sedeo pored mene. Uradio sam po rečima članova Komisije 18 tačnih odgovora i nisam ovog puta pao na ispitu. Neznajući za odnose između mene i Jovana Grujića  Jovan Božović član Komisije iz Pirota je na obrzalaganju o polaganju javno mi se izvinuo da sam ja jedini greškom radio tekstove  za sudije a ne delegate. Ja sam tada reagova (ma da  mi je već neko rekao u pauzi koje sam tekstove radio) i rekao  da je to namerno uradio Jovan  Grujić, koji je bio takođe tu prisutan, ali je ćutao, listao telefon i nije ništa odgovorio. Čak i kada sam prošao pored njega pri izlazu iz sale i zahvalio mu se ni tad nije rekao ni reč.  Bio sam delegiran već u prvom kolu na utakmci  Zona jug u Vladičinom Hanu Morava- Akdemija  za koju mi još uvek nisu plaćeni putni troškovi I dnevnica. Takođe imam ne isplaćene putne troškove još iz iz jesenjeg dela kada sam bio delegat na utakmci Vranjska banja- Akademija . Nadam se da ću to dobiti jer sam časno i pošetno odradio. Jednostavno to je moj novac. Možda će I to  da mi ukinu ljudi koji su me skinuli sa liste. Ma da je Oliver Petrović u telkefonskom razgovoru obećao da ću dobiti novac. Verujem da on nij ekao njegovi kolege

 

DUŽNOST  DELEGATA SAM OBAVLJAO SAVENO

Mogu da se pohvalim da sam jedini od svih tih kolega rekao domaćinu u Brzom  Brodu  „NEMOŽE TAKO“ kada im ne ide dobro.  Bilo je to u predprošlom prvenstvu kada sam bio delegat na utakmci Zona-jug OFK Brzi Brod- Morava (Vladičin Han)  koju su domaći izgubili zasluženo 0:1 a posle utakmice su me  jurili kolima po gradu sa sudijama,kada je policija prestala da me prati, pa smo spas našli u Policksoj stanici u Nišu. Vinovnik je pronađen, ali pošto je to klub iz predgrađe Niša  neznam dali su kažnjeni, ako jesu to je nešto blago  . Ja nisam ni pitan od ljude iz FS RIS šta mi se to dogodilo, čak sam bio napadan zašto je objavljeno u Sportskom Žurnalu pod naslovom “Filmska potera do Niša”. Svaku utakmcu gde sam bio odrario sam časno i pošetno, nijedna primedba klubova nije bila na moj rad osim to što sam doživeo u Brzom Brodu.

Jedini sam delegat na šta su i sudije kometarisali da se ne ograđujem i da ne gledam dami ostane novac sa utakmice na kojoj sam delegat. Ja sudijama ponesem usputno sokove kafu, voće, kolače i stanemo i osvežimo se a redak je bio slučaj da nas je neki klub ponudio ili odveo na večeru, tako da je za te mlade momke to bilo dobrodošlo kao osveženje piće, kafa, voće I kolači. Da ima nešto proriv njih nebih se tako ponašao ali je Stojanović iz Knjaževca prenaglio u Prokuplju . A  svako ko sudi recimo u Lebanu  ja ih slikam pre utakmice i pošaljem im fotografije I sa svim sudijama sa Srpske lige istok imam dobre odnose. Analizatori takođe , verujem I komesar nisu imali nikave probleme sa mojim Izveštajima delegata o suđenju, to je i javno rekao Dragiša Iić na semnirau,koji je bio poslednji kome sam slao izveštaje. Sve je bilo dobro samo što sam postao neposlušan za Jovana Grujića saveznog sudiju koji se meša u utakmice Srpske lige da bi se dodvorio svom direktoru, koštalo me je brisanje  sa spisaka delegata

 

DOPUNU LISTE  IZ FS JO NEKO BRIŠE U FS RIS

Pošto sam se nadao najzad da ću se naći na listi delegata Srpske lige-istok po obećanju predsednika Novice Tonćeva intersovalo me kad će biti sačinjena lista predloga za Srsku ligu. Čak sam se ovog puta čuo sa njim I on  mi je rekao ako me je predložio matični savez da će da podrži I da ću  se naći na listi delegate Srpske lige istok.  Obratio sam se Upravi FK Radana odnosno predsedniku Nebojši Stankoviću koji je podržao moj zahtev I pošto je pre dan dva poslata lista predloga iz FS JO preko OFS Lebane dostavljen je predlog FS JO I sekretar Dušan Petković je tačno 18 jula u 9,30 poslao dopunu listen a mejl adresu FS RIS-a. Pošto na tom mejlu za Srpsku ligu radi Stefan Cvetković sumnjam da je on obrisao taj mejl I tako se moja dopuna nije našla na razmatranje Komisije koja je određivala delegate za Srpsku ligu-istok. Požalio sam se podpredsedniku FS RIS Miroslavu Milivojeviću koji je od Stefana Cvetkovića dobio  odgovor da nije ništa dobio iz FS JO kao dopunu predloga da se Vukašin Stevanović postavi na mesto delegate Srpske lige istok , jer  OFS Lebane  ima pravo na jednog delegate pošto ima jednog Srpskoligaša.

 

.

Odlazim kao sportski radnik odnosno delegat na Zona jug uzdignuta čela , jer iza sebe nisam kao delegate , ostavio jednu mrlju, već sam svoj deo posla odradio časno I pošteno na bilo kojoj utakmici, svuda sus tizale pohavle za moj rad.. Jedno će mi biti žao zašto se u fudbalu nalaze, vode ga I ostaju kao  takvi I dalje u njemu koji ne žele dobrobit fudbalu , već gledaju svoje interse. Zato nam je fudbal I spao na najniže grane. Ako  se ovako nastavi ko što se radi u FS RIS još lošije nam se piše.

Na kraju svim sudijama kojima sam bio delegate  kao želim da napreduju u svom poslu jer su to sve dobri momci . Kolegama delegatima želim da napreduju, da budu  bolji od mene, jer da  sam bio dobar delegate nebih se našao u korpi za otpadke. Uveličane fotografije  koje sam podelio ljudima koji vode FS RIS sa slave FS RIS 15 februara 2019 godine neka im bude uspomena od mene. Hvala svima koji su bili uz mene, ali je takvih bilo nažalost malo. FOTOGRAFIJE UZ TEKST NEKA SAMO POSLUŽE JAVNOSTI O MOM  SAMOPREGORNOM I ČASNOM I POŠTENOM RADU  U SPORTU.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print