JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Golovi iz prekida do komšiskog remija

ZONA JUG

PUSTA REKA-JABLANICA 1:1 (1:0)

Bojnik: Stadion kraj Puste reke. Igrano bez gledalaca. Sudija: Mihajlo Mihajlović ( Vranje)   5. Stelci: Danilo Stanišić u  38 za Pustu reku, Marković u 90 +3(KU) za Jablanicu. Žuti kraton: Ž. Stojanović( Pusta reka).

PUSTA REKA: S. Stanković 7, L: Petrović 7, Arsić  6,5 ( Stojanović 7, N. Petrović 6,5 ( Dinić-), Danijel Stanišić 7,A. Stanković 7, Vidojević 7, Jovanović 7, Danilo Stanišić 7.

JABLANICA: M. Mitić 7, Stošić 6 ( Kostić-), Zarić 7, Janković 7, Jović 8, Ibraimoivić 7, I. Mitić 7,5, Savić 7, Palević 6,5, Mihjajlović 6 ( Filipović 7), M: Marković 7,5.

Igrač utakmice: Danilo Jović.

Komšiski derbi u Bojniku završen je bez pobednika u ravnopravnoj ali fer i korektnoj igri jednog i drugog tima čitavog toka utakmice. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca,  vrlo čvrsto ali fer I korektno i sa jedne i sa druge strane, što govori podatak da su oba pogotka postignuta iz prekida.

Za domaće iz slobodnog udarca, za goste iz kaznenog udraca u nadoiknadi vremena koji je izazvao buru protesta kod domaćina, jer po rečima čelnika ovog kluba nije im to da im se dešava  prvi put ove jeseni narošito na gostovanju, gde im čak i delegat kažu da moraju da izgube na toj utakmici.

Prvi pogodak na utakmci za domaće postignut je iz slobodnog udarca kojeg je izveo Danilo Stanišić i lopta je završila u sam gornji desni ugao golmana M. Mitića koji nije mogao ništa da učini da spreči pogodak.

U drugom delu utakmice gosti su imali više od igre,ali su domaći propustili nekoliko prilika da reše pitanje pobednika drugim pogotkmom na utakmici.

I kada se činilo da bodovi ostaju u Bojniku u nadoknadi vremena sudija Mihjalović  je posle udaraca Savića iskosa sa desne starne , lopta je zakačila nekog od igrača domaćih u ruku bez dvoumljenja  pokazao na penal, kojeg je uspešno realizovao M. Marković ali je nakon toga izazvao buru protesta kod igrače domaćih , smatrajući da je penal prestrogo dosuđen. Epilog toga je i crveni  karton u gužvi koj se stvorila   po završetku utakmice nekom od igrča domaćih.

Još jednom se pokazalo da je suđenje  u Zona jug slabo,  sve više je klubova koji oštro stavljaju primedbe na deljenje fudbalske pravde u ovom rangu takmičenja. Nameće se pitanje ko ih vaspitava I usmerava

. Ako je recimo neko kao posmtrač na današnjoj utakmci Vukadinović iz Niša koji je pokazivao svoju muškost nakon što mu je neko dobacio “Piši to pomstraču” I vređao novinara  po završetku   ove utakmice da je nepsimen I da  treba da  se nauči da govori, što je zaista ružno slika takvih posmatrača kao što je Vukadinović. Smtrajući sebe da je neprikosnoven I da može da se ponaša kako hoće.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print