JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Domaćinska podela budzeta sportisima Medveđe

Medveđa: U prostorijama lokalne samouprave  opštine Medveđa u prisustvo svih  predstavnika  šest klubova, kao i predsednika Sportskog saveza Branislava Mansijevića predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić i njegov šef Kabineta Nikola Andrejević dali su na potpis rešenja  svim klubovima sa teritorije opštine Medveđa, koji broje sedam  korisnika koji su na budzet lokalne samouprave.

 

Po potpisivanju  ugovora predsednik opštine  dr Nebojša Arsić se obartio predstavnicima klubova i sredstvima javnog informisanja koj je na početku rekao: Pre svega da pozdravim sve predstavnike klubova, kao i sredstva informisanja koji su danas prisutni na potpisivanju ugovora. Kao što znate opština Medveđa je opredeljena  za mlade ljude koji žele da se bave sportom. I sve ono što je vezano za pravilan razvoj mladih, kako u sportu tako i kulturi. Tako da se poslednjih  nekoliko godina izdavaju značajna sredstva za tu namenu. Prošlogodišnji budzet je bio nešto veći oko 15.000.000 dianra. To smo planirali i ove godine, međutim zbog dobro poznate situacije koju smo imali poslednjih dva meseca,sa Covid-19, kada je u svim optininama priliv budzeta znatno smanjen.

Mi smo za ovu godinu odvojili sredstva u iznosu od  oko 11.000.000 dinara, s tim što smo odlučili da kupimo jedno zajedničko vozilo-mini bus za sve sportiste i njihove potrebe u toku takmičarske godine koje imaju klubovi. Preostali deo sredstava koristićiemo za sportsku infrastrukturu. Ono što znate da je u  sportskoj zona-četiri kod sportske hale i  srednje škole svakim  danom sve lepša I lepša ta površina, jer smo u prošloj godini uradili trim stazu, u dužini od 600 metara sa pratećim spravama, a uporavo smo završili i “  Street workout park” u vrednosti od 23.200.000  dinara, preko Minstartsva za omladinu I sporta. Ono što je značajno  svečano otvaranje zakazano je za 11 jun kada očekujemo dolazak minstra Vanju Udovičića, ukoliko on bude sprečen doći će neko od državnih sekretara. Takođe u tom delu nalazi se I pič-teren, teniski teren. Ove godine planiramo da trim stazu I teniski teren presvučćemo tartanom, tako da sve ono što radimo je u službi mladih ljudi. Takođe I za ostalu polulaciju rekretaivca, dece, penzionera, voleo bih da sredstva javnog inforisanja dođu u popodnevnim ili večernjim satima da vide da se uvere koliki je broj ljudi.Na taj način postičemo sve naše mlade ljude da se bave sportom. Takođe sam ponosan na rezulate koje postižu naši sportski koletivi u rangovima gde se takmiče. Svi su oni u svojim ligama plasirani na zavidnom nivou. Krenuću od FK Jablanicu koje karakteriše jedna duga tradicija, jer za nekih četiri godina slavićemo jedan vek postojanja i rada ovog fudbalskog kolektiva. Košarkaški klub Jablanica je na dobrom putu da postane drugoligaš, što je veliki uspeh za našu opštinu, jer bismo po prvi put dobili jednog drugoligaša. Svakako će to zahtevati dodatna finansiska sredstva, gde ćemo pokušati da pronađemo i neke sponzore.

Takođe bih istakao I veliki uspeh šahovskog kluba, koji su proše godine bili finalisti Kup takmičenja Srbije. Da ne govorim o karate klubu koji imaju siaset osvojenih medalja uglavom zlatnog sjaja , kako na domaćem tako i inostranim takmičenjima. Svakako perjanica kluba je takmičar Nikola Mladenović koji je na Evropskom prvenstvu izborio plasman  na Sveskoj smotri u njegovoj asocijaciji koja će biti održana u Los Anđelesu. Mi ćemo nastojati da obezbedimo sredstava za njegov odlazak na tom takmičenju u SAD.     Jer on na taj način repezentuje svoju opštinu I sve  nas koji živimo u Medveđi. Tu su i još sportovi poput ajkido kluba, koji takođe vredno rade   sasvojim članovima. Okupljaju mladu deci I mi smo ponosni na sve te  mlade ljude.  Sigurno će ova sredstva koja smo im obezbedili biti dovoljna da se takmiče I pripremaju u svojim klubovima nesmetano. Sportski savez Medveđe ne jedan nosilac svih sportskih aktivnosti I stoji svim sportskim koletivima na raspolaganju. U njihovom svezu su šest klubova. Bilo je pokušaja formiranje još nekoliko klubova poput bokserski, vatrepolo, ženski odbojkaški klub, rukonetni klub. Nastojaćemo bar neki od njih da oformimo I tako povećamo člansvo klubova u Sportskom savezu.

Od 10. 424.500 dinara  koliko je podeljeno šest klubovima I Sportskom  savezu opštine, iznos izgleda ovako . FK Jablanici je dodeljeno 2.610.000 din, Košarkaški klub Jablanica 2.500.000 dinara, Sportski savez opštine Medveđa 2.900.000 din., Ajkido klub 122.500 din. Š.K  Jablanica  900.000 din. Karate klub Jablanica 1.200.000 dinara I Sportsko udruženje  “Slobodan stil” 199.000 dinara. Uz napomenu ukoliki košarkaški klub Jablanica postane drugoligaš, nastojaćemo da pronađemo sredstva uz sponzore I našu podršku da se takmiče u tom elitnom društvu.

Po izlaganju predsednika  opštine dr Neboješe Arsića pitanja su od strane novinara bila upućena predsedniku KK Jablanica Kosti Perišiću koji je sa velikim zadovoljstvom  govorio da je njegov klub spreman da se takmiči u Drugoj košarkaškoj ligi  I da je to prema prikazanim igrama kao srpskoligaš i zaslužio. Takođe je rekao da očekuje povoljan rasplet jer je na deobi prvog mesta sa ekipom KK Bor RTB koji imaju poo 25 bodova.   Da će mu kao predsedniku kluba biti izuzetna čast  da bude predsednik jednom takvom sportskom kolektivu  koji će plasmanom zabeležiti istoriski uspeh za jednu   opštinu Medveđu.

Iz FK Jablanica predsednik kluba Marko Ivanović je rekao da se nada da će njegov klub I dalje biti član zonskog stepena takmičenja jer to Jablanica zaslužuje.

Potom je predsednik sportskog saveza Branislav Mansijević rekao da je saradnja sa klubovima dobra, da nema nikavih problema u radu  I da se samo tako treba  nastaviti.  Kao predsednik je uvek na usluzi svim sportskim kolektivima  I da je uvek spreman da im pomogne u bilo kom pogledu kada je njegova pomoć potrebna. Samo tako se doalzi do dobrih rezulata I napredka u sportu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print