JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DERBI ŽITORAĐE BOLJIMA: Žitorađa – Svetlost 2:1 (1:0)

STADION: Sveti Jovan (Orljane) SUDIJA: Aleksandar Nikolić 8 (Leskovac) GLEDALACA: – ŽUTI KARTONI: Kitanović, Todorović, Mitić, Dinić (Fk Žitorađa) Perović (Fk Svetlost) STRELCI: Avramović u 44 i Todorović u 55. minutu za Žitorađu, Peternel u 68. za Svetlost.

FK Žitorađa: Antonijević 6,5, Kitanović 7,5, Jovanović 7, Petković 6,5, (Antanasković 6,5,) Valjarević 6,5, Stojanović 7, Dinić 7 (Marjanović – ) , Stefanović 7, Mitić 6,5, Todorović 8, Avramović 7,5.

FK Svetlost: A. Ilić 7,5, Stojković 7, Jovanović 6,5, Perović 7,5, Tonić 6,5, Pešić 6,5 (D. Ilić 6,5) Peternel 7,5, Mitić 7,5, Marjanović 7, Petrović 6,5, Arsić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Todorović (FK Žitorađa) 8.

Gledali smo do sada najlepši lokalni derbi, iako je uvodnih 20 minuta meča, nagoveštavalo suprotno. Viđen je lep, dinamičan i požrtvovan fudbal sa dosta obostranih šansi, koje nisu izostale uprkos konstantnom preskakanju igre obeju ekipa, zbog slabijeg kvaliteta terena.
Prvu ozbiljniju šansu za Žitorađu imao je Todorović iz slobodnog udarca kada je Ilić, danas kao i tokom cele jeseni najbolji akter ekipe Svetlosti odbranio. Do kraja poluvremena i pogotka Avramovića viđene su još po dve polušanse na obe strane, a onda je u 44. minutu loptu ubacio Todorović, Ilić je odbio a Avramović se našao na pravom mestu i sproveo loptu u gol. Prvih 25 minuta drugog dela pripala su Žitorađi, koja je vešto koristila konfuziju u redovima Svetlosti i preko agilnog Todorovića i još razigranijeg Kitanovića, stavljala na muke 18-godišnjeg Andriju Ilića, koji je još nekoliko puta do kraja susreta vadio kestenje iz vatre. Na 2:0 povisio je Todorović, koji je danas bio u svom prepoznatljivom izdanju i pokazao još jednom kakvu umeće ima u nogama, iskoristio je kiks štopera izašao sam na istrčalog Ilića i rutinski postigao pogodak za 2:0. Poslednjih 2o minuta, pripadaju apsolutno gostima iz Badnjevca, koji opsedaju gol Antonijevića, koji je danas bio najslabija karika u redovima Žitorađe. Često nesiguran prilikom hvatanja lopte, mogao je skupo da košta svoju ekipu, međutim, na sreću po Žitorađu nije bilo tako. Napadao je Badnjevac svim raspoloživim snagama, a posle centaršuta Dragana Jovanovića, mladi Nikola Peternel oštrim udarcem glavom matirao je nemoćnog Antonijevića. Do kraja susreta Svetlost je imala još 3 šanse da stigne do boda, ali ipak fortuna je danas bila na strani domaćina iz Žitorađe.
Svakako treba pohvaliti delioca pravde na današnjem susretu Aleksandra Nikolića, koji je današnji susret odsudio shodno zvanju derbija kola.
U narednom kolu Žitorađa gostuje u Pejkovcu, u još jednom lokalnom derbiju, dok će Svetlost ugostiti lidera ekipu Sloge iz Leskovca.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print