JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bošnjačani žele “gornji dom”

Bošnjace: Svakog dana  na stadionu Fk Jedinstva u Bošnjcau vri kao u košnici. Šef struke Srđan Kocić i njegov prvi asistent Nikola Tošić ne štede svoje pulene na treningu. Radi se uprkos vrućini svakog dana punom paraom. Na okupu imaju oko 23 fudbalera koji podjednako konurišu za najbolji sastav tima. Cilj svih u klubu je da se nađemo u gonjem delu tabele, s obzirom da su dovedena adekvatna pojačanja.  Sa pripremama se počelo još 11 jula, predaha nema, radi se svakodnevno. Zasad su odrađene dve faze priprema. Ono najteže po fudbalere je prošlo. Svi su to stojićki izdržali. Povređenih nema, što je to jedan dodatni plus za šef struke Kocića, koji može da bude itekako zadovoljan.

Od igrača iz prošlog dela prvenstva otišli su samo Igor Kosadinović i Nemanja Đorđević u GFK Dubočicu. Dok su dovedena pojačanja Mihaljo Milošević, Dušan Dodić i Nikola Smiljković iz Radana, Aleksandar Stošić iz OFK Topličanina i Lazar Stojanović iz Jedinstvo iz Paraćina. U toku su pregovori sa još dva –tri iskusna igrača, o kojima kako reče  Kocić nebih se sad izjašnjavali. Znači uz adekvatna pojačanja tu su isksusni Nenad Mitrović, Nikola Grujić, mladi kapiten Marko Stanković,  Stoiljković, Mitić, Marković, Kostić, tako da će po svoj prilici biti tim koji će biti dostojan da se suprostavi svakom protivniku među Srpksologaše na istoku.

Radimo žestoko, kalulacije i odustajanja od postavljenih zadataka nema. Svi igrači na koje računam se zasad odnose krajnje odgovorno i sa lakoćom izvršavaju postavljene zadatke. Odrađeno je  ono što se tiče  sticanje fizičke izdržljivosti. Sada predstoje pripremne utakmice na kojima ćemo  imati za cilj da iskristališemo najbolji sastav tima. Odigrali smo jednu utakmcu u Medveđi sa Jablanicom ( 4:1) koju smo pobedili. Već 24 sledi utakmica sa Radničkim u Pirotu, potom 26 sa Car Konstantinom u Nišu. Zatim  31 jula  sa Jedinstvom  u Praćinu. Sa novim srpskoligašem Vlasinom igramo 3 avgusta. Zatim  sa  OFK Sinđelićem  smo zakazali za 7 avgust u Bošnjacu. Poslednja provera i generalka je ponovo sa Vlasinom  11 avgusta, zavisno  dali će to biti u Bošnjacu ponovo ili Vlasotincu zavisi od starta prvenstva.

Ko će steći povrenje kao starter je prilika kroz ove kontrolne utakmice, kako bi smo spremni dočekali početak prvenstvene trke. Naredno prventsvo po nekim parametrima biće kvalitenije od minulog. Mnoge ekipe su se pojačale, pa bi kao favorite izdvojio Jagodinu, Budućnost iz Popovca,  OFK Sinđelić, GFK Dubočicu, Car Konstantin. Ma da  i ostale ekipe zaslužuju respekt. Mi se ne bojimo nijednog protivnika, sa svakom ćemo se dostojno suprostaviti, jer samo tako možemo dobrim igrma i pobedama da  se nađemo u gornji deo tabele, gde nam je i cilj bio je jasan šef stuke Bošnjačan Srđan Kocić.

Uprava kluba čini sve da stvori sve uslove za nesmetan rad u pripremnom  periodu. Ipak jedan je ispred svih mladi član Uprave kluba Ivan  Jović, koji je svakodnevno među igračima, koji je bio kratak rečima:  Radujem se kad na treningu vidim ovoliki broj kvalitenih  fudbalera, koji pod dirigentskom palicom isksunog trenera Srđana Kocića izvršavaju sve zadatke. To nam uliva nada da ćemo u narednom prvenstvu igrati dobro i beležiti dobre rezultate. Sve činimo da u skorije vreme osposobimo pomoćni teren, koji je odmah tu uz glavni i da se na njemu rade treninzi. Pozivam sve ljubitelje fudbalanaročito iz našeg najbližeg okruiženja da dođu u što većem broju i da ih nećemo razočarati, već naprotiv trudićemo se da ih učinimo radosnim našim dobrim rezultatima.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print