JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Borani ponovo slavili

PRVA REGIONALNA KOŠARKAŠKA LIGA-ISTOK

Bor: Gledalaca – , Hala sportova u Boru. Sudiski par: Vasić-Stojanović (Niš). Rezultati po četrtinama 28:19, 16-22,  13:13, 19:18.

KK BOR RTB:  Jovanović, Mitrović 9, Branković 20, Vučević 11, Šćekić,  Veličković 10, Stevanović 4, Ignjatović, Ognjanović, Kolar 2, Rašić 20, Dobromirović.

KK JABLANICA:Rakić 3, Nešić 7, Andrejević, Kostić 16, Đorđević 2, Zdravković, Stošić 6, M. Nikolić 11,  Bubalo 9, Dzelatović, Stoiljković 18, S. Nikolić.

igrač utakmice: Branković

Derbi prvenstva dva tima koja podjednako konurišu za sam vrh tabele i plasman u Drugu košarkašku ligu Srbije, ponovo je kao u Medveđi pripao domaćim košarkašima uz Bora sa 76:72  u neizvesnoj košarkaškoj predstavi do samog kraja utakmice, kada se nije znalo pitanje pobedika.

Ponovo kao i u Medveđi bila je kobna prva četrtina po Medveđane,kada su domaći prvi period igre rešili u svoju korist (28:19 )  sa devet poena razlike, što se pokazao u preostale tri četvrtine nedostižno za košarkaše Jabalanice.

Drugi period igre pripao je gostima iz Medveđe koji su taj period rešili u svoju korist ( 16:22) tako da se na poluvreme otišlo sa tri koša prednosti za domći sastav. Nada za goste iz Medveđe da mogu da preokrenu rezultat u svoju korist. Bio je to  ujedno i najbolja četvrtina gostuju  u čitavom tolu utakmice.

Treći period igre bio je egal (13:13) sa najmanje koševa po četvrtinama i po nekim pokazateljima košarkaškim odluka najčešeće pada u tom periodu igre. Međutim ostalo je sve da se reši u poslednjoj četvrtii što je možda bilo i najpravednije. Poslednji period igre ponovo dobijaju domaći košarkaši sa samo pola poena razlike(19:18) ali sa onih 3 poena prednosti iz prvog poluvremena  bilo je dovoljno da reše utakmcu u svoju korist sa 4 poena i tako na tabeli se izjednače sa podjednakim brojem bodova , ali sa velikom prednost Borana jer ukoliko bude isti broj bodova sve ide na njihovoj vodenici. Drama je dostigla vrhunac u posednjem minutu igre kada je u dva navrata bio egal 67:67, i 70:70 ali je ipak  domaći sastav imao više sportske sreće  i na kraju bio pobednik. Sa konačnih 76:72.

Dobra košarkaška predstava nažalost bez prisustva gledalca i jedno veliko pitanje za sve nas šta će biti  sa konačnim iskudom prvenstva, koje se prekida zbog poznate nastale  zdravstvene situacije.Kako će KSS proglasiti ovo prvenstvo, regularnim ili neregularnim. Dali će svi biti gubitnici ili će biti nekog solomunskog rešenja, pitanje koje treba samo zasad nagađati. Sve osim ako se ne nastavi i završi prvenstvo bilo bi neregularno. Ako se proglasi ovako kaka je trenutni položaj na tabeli Borani će  biti novi drugoligaš.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print