JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Biseri Vlasotinačkog sporta

Vlasotince:Po dirigentskom palicom iskusnog i prekaljenog odbojkaškog trenera Dušana Krstića odbokašice Vlasine se u veliko pripremaju za start u Drugoj Ženkoj odbojkaškol ligi- istok, čiji je početak zakazan za 3 oktobar, kada će se krenuti sa jesenjim delom prvenstva, koji broji 12 klubova.

Upravo moj sagovornik je šef struke ŽOK Vlasina Dušan  Krstić koji se sa zadovoljstvom odazvao pozivu na razgovor uz obazloženje da redovno prati dešavanja na našem portalu i da mu je čast i zadovoljstvo da se za njegove izabranice nađe jedna lepa priča, na stranicama ovog portala.

Na početku našeg razgovora na pitanje kako protiču pripreme za start među Drugoligaše Krstić kaže: Zbog svima nama poznate situacije koja vlada nesamo kod nas već u čitavom svetu, sa pripremama smo počeli znatno kasnije. Tek treniramo nedelju dana,  u Bojniku nam je druga kontrolna utakmica sa ekipom Puste reke. Potrudićemo se da pojačamo treninge i da do početka prvenstva po informacijama koje imamo 3 oktobra budemo koliko toliko spremni. Novajlije smo i cilj nam je da prvu godinu opstanemo u ligi. Ako ne uspemo u tome neće biti tragedija , sport je to. Trenutno van stroja su nam četiri –pet igračica koje su zbog zauzetosti na fakultetu odsutne sa trenige i utakmice. Treniramo kao i svi sportki kolektivi koji igraju u  hali tri puta nedeljno imamo termin za treninge. Uglavnom radimo na sticanju psihofizičke izdržljivosti i rad sa loptom. Smatram da je to malo, ali toliko imamo prostora za korišćenje hale u Vlasotincu.

O podršci lokalne samouprave u Vlasotincu Krtsić ima samo reči hvale na njihov račun rečima: Što se tiče toga dela lokalna samouprava u Vlasotincu je vrlo korektna prema naš klub. Ja sam u ovom klubu kao osnivač već 23 godine sam tu neprekidno. Izdvajaju se dovoljno sredstva da imamo za takmičenje  odnosno službena lica i putovanja na gostovanju.  Takođe imamo dovoljno novca da kupimo sportsku opremu i rekvizite koji su nam potrebni za normalan rad i takmičenje. Svi u klubu radimo na bazi amaterizma , volonterski. Nisu neka velika sredstva ali je svuda kriza i razumevanje mora da postoji.

Na pitanje kakav su im očekivanja kao novalije u lig Krtsić kaže: Pravo da Vam kažem  tu Drugu ligu uglavnom poznajem ekipe  i kao što sam već rekao cilj nam je da ostanemo u društvu drugoligaša.Imam dovoljno trenerskog isksutva radio sam još kao trener u repezentaciji, u Super ligi, još za vreme stare Jugoslavije. Jedan od gorućih problema ne samo kod nas u Vlasotincu već  u svim manjim sredinama je taj što kada deca završe srednju školu odu na fakultet i tako se već uigrana ekipa osipa i mora se ponovo raditi iz početka sa mladim koji dolaze.Zato se trudimo d šansu dajemo mladim igračicama , koje prve korakeu odbojci čine kod nas u klubu. Imamo i nekoliko povrtanice u tim posle nekoliko godina pauze, tako da se i to pre svega kod njih odražava na kvalitet igranja. Najvažnije je da se deca druže , da ih kroz sport odvajamo od loših navika i poroka, sport je za to da zbližava sve nas. Poput dobrih i bratskih odnosa koje imamo sa Bojničanima i Srđanom Ivkovićem.

Na kraju našeg razgovora pitali smo Krtsića koja je vaša poruka ljubiteljima ženske odbojke u Vlasotincu on kaže: Biće mi posebno žao svih njih koji vole odbojku da se utakmice moraju igrati bez prisustva publike po preporuci iz našeg Odbojkaškog Saveza, koja bi nam sigurno bila od velike koristi za naš mlad tim kao novajlije u Drugoj ligi. Ma da mi imamo našu stalnu publiku . Tako da za budućnost ženske odbojke u Vlasotincu netreba da se brinu . Imamo veliki fond školovanih odbojkašica  u svim kategorijama od pionirka do seniorki. Budućnost našeg kluba je svetla jer imamo dobre čelnike kluba koji brinu za rad i postojanje. To su predsednik kluba Milan Petković prosfetni radnik iz Vlasotinca, kao i predsednik Skupštine kluba Boban Kocić , reč je o divnim ljudima.  Devojke koje završe fakultet vraćaju se u svoj klub i tu su uvek uz nas da nam pomognu u granicama  njihove mogućnosti rekao je na kraju Krtstić.

Nama ne preostaje ništa dugo, nego da u ime našeg portala poželimo odbojkašicama iz Vlasotinca uspešan start u prvenstvu i da beleže dobre rezultate koje ćemo sa zadovoljstvom objavljivati na našem portalu .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print