JugSport.net

28. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Žarkovčani pevajući iz Leskovca

PRVA FUDBALSKA LIGA SRBIJE

GFK DUBOČICA-OFK ŽARKOVO 1:2 (0:0)

Leskovac: Gradski stadion. Sudija: Nikola Đorđević( Aranđelovac) 5. Strelci. D.Savić u 90+ 5 za GFK Dubočicu, Radonjić u 60, Karišić u 80 za OFK Žarkovo. Žuti kartoni: S. Marković, Jovanović ( GFK Dubočica), Ignjatović, Kiso, Obradović, Šuljagić ( OFK Žarkovo).

GFK DUBOČICA: Mladenović 6,5, M: Stanković 6, A. Mitrović 6,5(J. Jovanović-), D. Savić 7, Gorčić 6, ( Ivanov 6), Mladenović 6,5, S: Radić 5,5, S. Marković 7, Pavišić 6 ( D: mladenović-), Vuković 6, L. Marković  6 ( Stamneković-).

OFK ŽARKOVO: Šuljagić 7, Jovanović 7, Karišić 7( Mirković-),  Radonjić 7,5, Ignjatović 7, Vidović  6 ( Babić-), Manić 6 ( Dišić-),Kiso 7, Nović 6,5 ( Jovanović-), Obradović 7, Ilić 7,5.

Igrač utakmice Radonjić

Prvi poraz Leskovača u ovom prvenstvu na svom stadionu, u igri sa ekipom OFK Žarkova koja je u drugom delu susreta  postigla dva pogotka i odenla ceo plen za Beograd. Igralo se izuzeno borbeno sa obe starne, bez nekih izrazirih prilika, osim postignutih pogodaka. Domaćin je prihatio stil igre gostiju, pokušavao dugim loptama da što pre dođe do prilike za postizanje pogotka, što je odbrana gostiju sve atake na gol rešavala u svoju korist ispred samog kazneog prostora i pokušavala da brzim kontra napadima dođe do pogotka,što im je pošlo za rukom da iz takvih akcija postignu dva pogotka i reše pitanje pobednika.

U prvom delu utakmice nije bilo nijedne izgledne prilike, osim u 28 minutu za domaćina , kada je Gorčić iz neposredne blizine šutirao glavom ali je Šuljagić odličnom intervencijom sprečio pogodak.

Gosti prvi dolaze u voćstvo, na sredini terena nisu ispoštovali pravilo povrde igrača domaćih nastavili su akciju , zatim još jedana povreda ali ova teže prirode, kada  se Gorčić spremao da otkloni opasnos povredio se usvom kaznenom prostoru , nije mogao da šutne loptu to koristi Radonjić iz drugog pokušaja, pošto je prvi udarac Mladenović odbranio, poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

U samom finišu utakmice prava drama , još dva pogtka po jedan na obe strane i   propusti sudije Đorđevića oko naodoknade vremena, i tolerisanje golana Šuljagića

Igaro se 88 minut igre kada je po desnoj strani izvanredno prošao Vanja Ilić , još bolje uposlio Karišića, koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu nemoćnog Mladenovića.

U nadoknadi od 5 minuta prava drama pred gol gostiju iz Beograda, već u prvom minutu nadoknade Šulagić ruši nepropisno  kaptena domaćih Dušana Savića, i dolazi do velike gužve sve u režiji golmana gostiju, koji protestuje i gura jednog od igrač domaćih koji završava na zemlji. Pošto su se starsti smirile sigrurn izvođač bio je Savić i savaldao Šulagića, koji nedaje loptu igračima domaćih da požure da gosti krenu sa centra,

i tu ne dobija žuti karton, ni pre toga kada je kod drugog pogotka gostiju napustio gol i došo čak na klupu za rezevne igrače da podeli sa njih radost. Samo što su gosti krenuli sa centra sudija Đorđević je označio kraj utakmice, ne poštujući pravilo i propozicije da i u nadoknadi vremena ima dodatne nadokande.

Jer kada sudija pokaže nadokadu vremena to važi za aktivnu igru,  i ako dođe do prekida kao što je došlo dužan je da to vreme nadokandi. Možda bi GFK Dubočica za tih 2-3 minuta došla i do izjednačenja, s obzirom da je bila gosta sabila goste na njihovoj polovini.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print