RUKOMET: Polovičan vikend za Prokupčane

PROKUPLJE– Ovog vikenda na programu su bile utakmice 3. i 4. kola Super B lige, u kategoriji žena i muškaraca. Prokuplje koje ima predstavnike u obe konkurencije je ovog vikenda zabeležilo polovičan učinak. Odnosno, pobedu muške ekipe i tesan poraz devojaka.
U meču 4. kola u muškoj konkurenciji protiv ekipe RK Priboj, tim Miroslava Đorđevića slavio je rezultatom 22:17. Od samog starta Topličanin je čvrstom odbranom i dobrom tranzicijom iz odbrane u napad slavio sa 5 golova. Iskusna ekipa kojom rukovodi Đorđević je osokoljena sa nekoliko odbrana Dimitrijevića i Lazića u prvom delu igre, uspela da uspostavi rezultatsku inicijativu i napravi osetniju razliku, koju je u nastavku samo nadograđivala i vešto čuvala. Po staroj dobroj praksi, najefikasniji u redovima Prokuplja bio je kapiten Ljubomir Janićijević, a za igrača meča proglašen je pivotmen Topličanina, iskusni Miloš Jovanović, koji je zabeležio sjajno izdanje.
Što se žena tiče, poražene su na gostovanju ekipi Sloge iz Petrovca na Mlavi rezultatom 28:27. Na osam sekundi do kraja Prokupčanke su imale šut za izjednačenje, međutim nisu uspele da pogode gol i ostalo je jedan razlike za domaćina. U redovima Topličanina najraspoloženija za igru je bila Danijela Kričak sa 9 pogodaka, a u stopu ju je pratila Olja Nikolić sa 8 preciznih udaraca. Kod domaćina, najbolja je bila ujedno i igračica meča, Anđela Gudžić sa 10 pogodaka dok su po 6 postigli kapiten Vanja Đorđević i Jelena Kostrešević.

U narednom kolu muškarci gostuju ekipi Jagodine, dok rukoemtašice dočekuju Kikindu, na parketu TSC “Zoran Đinđić“ u Prokuplju.

N.Tonić
Student 2. godine Žurnalistike, saradnik "Kurira", Član redakcije ''Dobričkih internet novina''.