Briljantan start Lebančanki

PRVA ŽENSKA RUKOMETNA LIGA-ISTOK

Bojnik: Gledalaca 50. Sudiski par: Jelena Ristić – Milena Jovanović ( obe iz Leskovca) Sedmerci: Radan 7 /5, Hajduk Veljko 2/2.

RK RADAN: S. Đorđević, Krstić, Stošić, Natalija(Z) Stanković 7, Tošić 2, Natalija (N) Stanković 5, Marković, A. Stanković 2, Tomović 5, Stoilković, M. Stanković 4, Mitrevska, Marjanović.

ŽRK HAJDUK VELJKO: N. Gigić, Stanković 2,Živković, Njegurević, A. Gigić, Rajković 10, Simić, Balević 5, Stanimirović, Karalić, Bećirić 2, Pacić 1.

Igrač utakmice: Natalija (Z) Stanković

Zbog tehničkoh mogućnosti da se suret odigra u Lebanu, I ovog puta rukmetašice Radana iz Lebana, svoj premijerni meč drugog dela prvenstva odigrale su u Bojniku. Protivnik im je bio vrlo dobar tim iz Negotina, koji je ipak morao da se zadovolji porazaom sa pet golova razlike, pred razigrane Lebančanke.Prvi deo susreta “ zelene” su rešile u svoju korist sa tri gola razlike (12:9) ma da je ta razlika mogla biti izraženija, jer su “pulenke” trenera Zorana Stankovića bile apsolutni gospodar na parektu prelepe hale sportova u Bojniku. U drugom delu ista slika na terenu domaće rukometašice su bile bolje I na kraju slavile sa pet golova razlike (25:20) potpuno zasluženo, tako da su rukemtašice iz Negotina ostale kratkih rukava. Najistaknutije rukometašice kod domaćih su igrač utakmice Natalija (Z) Stanković, njena imenjakinja i prezimenjakinja ujedno I kapiten, kao I Tomovćeva I Marta Stanković , I veteranaka Tošićeva. Kod gosšće iz Negotina jedina svetla tačaka bila je Rajkovićeva koja je sama postigla pola golova za svoj tim, donegde I Balevićeva koaj je pogodila u metu 5 puta.

Već u narednom kolu predstoji gostovanje u Boljevcu, gde će za protivnika imati ŽRK Rtanj, možda I odlučujuća utakmica za plasma u Super ligu Srbije.