OREOL NAJBOLJEG PONEO KOSANČIĆ

Bojnik: U predivnom ambijentu hale sportova u Bojniku u organizaciji Sportskog saveza opštine Bojnik na čelu sa predsednikom Dejanom Arsićem i Markom Videnovićem sinoć je zatršen Zimski turnir  u Stonom tenisu gde su odigrane utakmice za treće i prvo mesto.

Pobednik je ekipa iz Kosančića, druga je Crkvica, treća Stubla i četvrta ekipa Kacabaća. Viđen je dobar stoni tenis , redosed ekipa je realan.

Pobednik je najbolji i zasluženo je poneo epitet prvaka, ekipa Kosančića. Sve pohvale idu i na organizatora turnira  koji su  zasita ovaj turnit u stonom tenisu  organizovali vrhunski. Nagarde su bile skromne. Takođe za prva tri mesta dodeljeni su i pehari. Sve je to zahvaljujući sluha predsednika opštine

Nebojše Nenadovića koji itekako ima razumevanje za sport i mlade, jer znai svestan je  da svaki uloženi dinar u sportu stostruko se vraća. Jednom rečiju bravo za opštinu Bojnik podjednako za Sportski savez i lokanu samoupravu  koji neumorno radi koj ih oberučki podržava u svakoj  ovakvoj sportskoj akciji, odnosno manifestaciji.

Kakako to biva najpre je na programu bila utakmica za treće mesto u kome su se sastale dve  poražene ekipe u polufinale za utešno treće mesto. To su ekipe Kacabać i Stubla,

koja je važila za favorta turnira i sve do polufinala kada ih je iznenadila ekipa iz Crkvice i elimenisala za finalni duel. Pobedila je ekipa Stuble rezultaom 4:1  i zauzela treće mesto.

U prvom duelu između Dragana Rajkovića iz Stuble i Stefana Mladenovića iz Kacabaća nije bilo nekih neizvesnosti ubedljivo 3:0 ( 11:5, 11:3, 11:2 pobednik je igrač Stuble Rajković.

U druigom duelu sastali suse Nebojaša Živković iz Stuble i Danijel Stanišić iz Kacabaća  gde se možda i vodila najneizvesnija borba. Pobedio je Danijel Stanišić rezultatom 3:2 ( 11:9, 0:11, 4:11, 11:9, 9:11)i tako izjednačio rezulatana 1:1.

Ali potom nastupa ekipa Stuble koja do kraja ređa sve same pobede  i zasluženo pobeđuje.

U trećem duelu sastali su se Miodrag Denić iz Kacabaća i Goran Dimitrijević iz Stuble gde isto sa 3:2 dobija igrač iz Stuble po setovima( 4:11, 11:7, 3:11, 11:7 , 7:11) i Stubla u tom trenutku vodi sa 2:1.

Četvrti duel po redu bio je između Dragana Rajkovića iz Stuble Danijela Stanišića iz Kacabaća koji je ubedljivo pripao igraču Stuble sa 3:1 ( 11:2, 7:11, 11:6, 11:7 tako da je ekipni rezultat bio 3:1 za  ekipu Stuble.

 

U poslednjem duelu za treće mesto sastali su se   Goran Dimitrijević iz Stuble i Danilo Stanišić iz Kacabaća. Pobedio je igrač Stuble sa 3:1 ( 11:9, 7:11, 11:6, 11:7.. Tako j eukupnim rezultaom 4:1 pobednik i osvajač trećeg mesta ekipa Stuble.

 

 

U finalu su se sastale dve najbolje ekipe turnira Kosanćić i Crkvica, gde je ekipa Kosančića opravdala ulogu favorita ovogodišnjeg prvog turnira u Stonom tenisu Mesnih Zajednica opštne Bojnik.

Finale je počelu utakmicom između Zorana Stankovića iz ekipe Kosančić veterana sa 58 godina, koji je pokazo da i u tim godinama se može čovek baviti sportom,  i Marka Videnovića iz ekipe Crkvice. Dujel je završen pobedom igrača Stuble sa    3:1 ( 4:11, 12:10, 11:4, 11:1)  i tako j ekipa Kosančića prva došla u voćstvo.

Drugi meč na programu je bio između Vladimira Stojanovića iz Kosančić i Nemanje Stojanovića iz Crkvice  koji je pripao sa 3:1 igraču iz Kosančića po setovima 11:5, 11:4, 7:11, 11:5 i ekipa Kosančića je povela sa  2:0 i već tada s enaziralo pitanje pobednika.

Treći susret odigrao se između Aleksandra Stankovića iz Kosančića i Dejana Arsića iz Crkvice, gde je igrač iz Kosančića bio superioran. Jedino je Arsić uspeo da mu oduzme jedan set ( 11:13). Pobednik je Stanković sa 3:1 ( 11:1, 11:5, 11:13, 11:2

Četvrti meć bio je na programu između Dalibora Kostića iz Kosančića i Nemanje Stojanovića iz ekipe Crkvice koji je spasio čast Crkvičana i jedini uspeo da zabeleži pobedu nad Kostićem. Rezultat je 3:0( 2:11, 9:11, 5:11, 7:11)  potpuno zasluženo pbeda igrača iz Crkvice.

Posednji duel odigran je između Aleksandra Stankovića iz Kosančića i Marka Videnovića iz Crkvice, gde je igrač Kosančića zabeležio i drugu pobedu posle prve nad Dejanam Arsićem. Rezultat je 3:0 (11:8, 11.6, 11;7)  i

tako je konačnim rezultatom 4:1 ekipa iz Crkvice ovogodišnji prvi pobednik Zimskog tunrira mesnih Zajednica u Stonom tenisu koji je bio izvanredno organizovan, održan i priveden kraju zahvaljujući pre svega ljudima koje sam već pomenuo u Sportskom savezu opštine Bojnik.

Za fer ple ekipu proglašena je ekipa  Dragovca, najstariji učenik je Dragi Veličković a najbolji igrač Vladimir Stojanović.

Organizator je za prva tri mesta dodelio pehare, za prvolasiranju ekipu sponoteniski sto, dok za ostale tri ekipe reketi za Stoni tenis.