Neosnovane optužbe koje bole

Lebane: Kao dugogodišnji dopisnik naj čitanijeg sportskog lista Sportski Žurnal i od oktobra 2019 vlasnik  Regionalnog sportskog portala  „Jugsport.net“ prinuđen sam da vam se obratim i dematujem sve laži i uvrede koje su izrečene na moj račun juče   na portalu Jugmedia a i na nekom portalu Direktno.rs i izjava čoveka koji me maltene proganja  na mom portalu Dragana Miljkovića- Kempesa  i koga sam više puta upozoravao i ovog puta sam primoran da i njemu podnesem privatnu tužbu kao i na ova dva portala koja sam pomenu.  S obrirom da je moj portal sportskog karaktera  zbog pojave COVID-19 ovde na portalu izvinuo sam se čitaocima i reko da ću pisati i informativne stvari do oživljavanja sporta , kada  ću ponovo nastaviti sa pisanjem o sportu. Ta moja pojava u informativni program smetala je mediskim kućama iz okruženja. Pa je tako recimo za vreme Litija u Lebanu vlasnica portala „ Ifo centar juga“ nasrnula na mene, što sam prijavio u Policiskoj stanici u Lebane i zamolio da je preko njih upozore da me ostavi na miru i da joj to bude poslednja opomena.

U subotu je Jugmedija objavila tekst  da u Lebanu aktivisti SNS prete romskim porodicama da će da ih stave u dzak i da će da ih bacaju u potok ukoliko ne glasaju za SNS u lokalu na izborima u Lebanu. Na moj mejl adresi dobio sam zvanično saopštenje koje mi je poslato od osobe iz SNS koje je zaduženo za takve poslove da obajvim demant  da to nije tačno. Objavio sam to u celosti i pošto sam i kao član SNS vlasnici portala Jugmedija uputio reči kritike zašto tako piše neistine , nastalo je vređanje  i pretnje  koje su se sa zida FB starnice nastavile i na Mesendzeru do kasno u noć pred izbore.

Juče sam na dan izbora  na biračko mesto u Domu Kulture dovezo moju prijateljicu i njenu majku, dok je brat  bio tu  a otac od moje priajteljice nije hteo da se poveze od njihove kuće i došo je pešaka. Po završenom glasanju kada su izašli ispred Doma kulture, ja sam prijateljici M. M  izvadio iz torbice hemisku  i pitao je jel si ovom hemiskom glasala ona je  pokazala  takođe istu hemisku koju sam joj ja pokazao  iz moje torbice.  Dogovor je bio da idemo kod mene da mi napravi kiflice pošto ja živim sam,  ali smo odlužili za drugi dan.  Odmah po odvajanju od njih radnik obezbeđenja u opštini Lebane Dejan Stojanović mi je reko a takođe i Miki Radosavljević da me je neko uslikao  i da će da prijavi kao da ja dajem novac  za glasove da glasaju za SNS. Odmah sam povezao sunju da je to delo Jugmedija , jer pouzdano znam da je vlasnica portala u dobrim odnosima sa nosiocem liste  Inicijativa Zoranom Ilićem i da po svoj prilici postoji neki dogovor da se ja uslikam na bilo kom mestu u gradu i prijavim da  delim novac za glasove SNS , što ni u snu nisam pomislio niti je meni iz SNS neko dao novac , niti ja imam svog novca da dajem za glasove. Samo što sam stigo kući  da doručkujem pozvan sam iz  sedišta   stranke SNS i upozoren   i  da se pod hitno sklonim sa ulice jer me prate i slikaju da bi me prijavili u MUP.  Samo  što sam se spremao da doručkujem zavao me ne načelnik policiske stanice iz Lebana Igor Miljković i pozvao da odem kod  njega. Odmah sam njemu reko  da znam zašto me zove. Kada sam otišo  bio sam sav uzbuđen  jer sam svestan šta mi pripremaju  da sam diler glasova . Rečeno mi je da dovdem te dve ženske osobe u policiskoj stanici, što sam i učinio. Dali smo svi troje izjavu  da o tome nema ni govora. Jer su te dve ženske osobe  izrazile želju da će glasati za SNS i bili su sigurni glasači. Po završenoj izjavi  svi troje smo otišli na Hitnoj službi , gde smo pregledani i vidno uzbuđeni  sa visokim krvnim pritiskom primili inekcije za smirenje. Za to sam dobio i uverenje od dežurnog lekara.

Osoba koaj me je prijavila i slika je jedan od suvlasnika kafe bara „Sigma“ u Lebanu Dejan Stoiljković po rečima građana član Grupe građana „Inicijativa“ protiv koga ću podneti privatnu tužbu.

Nakon toga me je zvao Dragan Marinković iz Jugedija  i reko mi da sam prijavljen i da im je dostavljena fotografija na kojo se vidi kako dajem novac. Upozorio sam Dragana pošto se znamo kao kolege ,jer smo 2018 godine radili zajedno u Jugmedija , da to ne objavljuje i da ću da tužim zbog toga. On je ostao dosledan da će to objaviti, što je inakon izvesnog vremena  i objavljena laž o meni, zašta ću tužiti prvo Jugmedija, potom i lično Dragana Marinkovića koga sam upozorio da to ne čini , jer nema od toga ništa istine.

Napominjem da sam častan i pošten novinar i da u svojih  25 godina rada nisam nikom uzeo dinar za tekst  bilo u Sportskom Žurnalu, bilo na mom portalu i da je ovo  izmišljeno. Voleo bih da se ovde oglasi iz bilo kog kluba bilo igrač ili funkcioner  da potvrdi da sam nekom naplatio uslugu  za ono što sam objavio  kao novinar. Nastaviću da budem takav, a zbog ovoga ću pravdu potražiti na Sudu.