Nastavak prvenstva u zoni Jug

Konferencija klubova zone “Jug” održana je u hotelu New City, domaćin je bio OFK Niš, a njoj su prisustvovali predstavnici 11 klubova, od 16 koliko ih je u ovom rangu takmičenja.

Konferenciju je otvorio Bratislav Ranđelović, Komesar za takmičenje, koji je u izveštaju istakao: “Jesenji deo prvenstva zone “Jug” protekao je u pravoj sportskoj atmosferi od samog početka pa do zadnjeg odigranih kola. Imperativ je bio da se prvenstvo odvija bez afera, lažiranja rezultata, favorizovani pojedinih ekipa ili pojedinaca i rešenja svih problema bez “guranja problema pod tepih” ili zaobilaženja istih.” On je svim klubovima poželeo puno sreće pred nastavak prolećnog dela.

Jesenji deo prvenstva je protekao u superiornosti više klubova koji predvode tabelu, to su FK Pčinja Trgovište, FK Vlasina Vlastince i FK Pusta Reka Bojnik.  Ova tri kluba su u rasponu od tri boda, prvi sa 32, drugi sa 30, a treći sa 29 boda. Na samom začelju tabele, odnosno poslednje tri pozicije zauzimaju klubovi Tanasko Rajić iz Pirota, FK Jablanica iz Medveđe sa po 12 osvojenih bodova i FK Mladost iz Bosilegrada sa 9 boda.

Prisutnima se obratio i Ivan Nikolić, Disciplinski sudija, izjavivši najpre da mu je drago što će se za desetak dana fudbalska lopta ponovo kotrljati na igralištima širom Srbije. Najavio je da će prolećni deo biti podjednako težak kao i jesenji. On je predstavnicima klubova poručio: “Uveren sam da ćete viteštvo koje ste pokazivali do sada i epitet sportmena pokazati i u nastavku prvenstva. Kaže se da je sport, a misli se na fudbal, izmišljen da bi makar negde u životu pobedila pravda.” Takođe, osvrnuo je  se i na statističke podatke, naglasivši da je ovo zona sa najvećim brojem isključenih igrača. U dosadašnjem delu prvenstva, crveni karton je dobio 41 igrač, što apsolutno nije za pohvalu. Ponašanje službesnih lica na terenu, trenera, pomoćnih trenera, lekara je bilo na zavidnom nivou, samo su četiri kazne izrečene,  a to je zaista beznačajno u odnosu na broj odigranih mečeva i zastupljenosti tih lica na klupi. Za kraj je istakao da bude što je manje isključenja i neprijatnih situacija.

Za predstavnika zone “Jug” u Skupštini FSRIS odabran je Dejan Atanaskov iz OFK Niš.

Prolećni deo takmičenja startuje 9/10. marta, kada će na programu biti osam mečeva, a od samog početka će se voditi velika borba kako za prvu poziciju na tabeli, tako i za opstanak u ligi.