Domaćinsko vođenje Sednice skupštine

Medveđa: U četvrtak 25. februara 2019. godine sa početkom od 19h u Domu kulture održana je druga sednica Skupštine KK “Jablanica”.

Na samom početku minutom ćutanja odana je počast Draganu Andrejeviću, jednim od osnivača kluba.

Prisustvovalo je 23 od 42 clana, a na dnevnom redu usvojen je zapisnik sa 1. izborne sednice, izvestaj o radu iz prethodne godine, godisnji finansijski izveštaj Kluba i odluke o dostavljanju materijala za sednice Skupštine elektronskim putem.

Klub je u prolećnom delu sezone uspeo da ostvari skor od 13 pobeda i 13 poraza i zauzme 8. poziciju na tabeli u konkurenciji od 14 timova. Time su ostvarili osnovni cilj koji je uprava Kluba postavila.
Tokom cele 2018. godine KK je i takmičarski, i finansijski i administrativno funkcionisao na veoma visokom nivou.

Predsednik nadzornog odbora Nemanja Vlašković ističe da u finansijskom radu i poslovanju Kluba u 2018. godini nije bilo nenamenskog, nesavesnog i nedomaćinskog trošenja novčanih sredstava.

Razgovarali smo sa predsednikom kluba Kostom Perišićem:

DA LI STE ZADOVOLJNI RADOM 2018?

– Ne samo što sam zadovoljan, nego sam izuzetno ponosan, zato što posle dugo, dugo godina igrački kadar kluba “Jablanica” čini iskljucivo kadar iz Medveđe, što daje posebnu težinu rezultatima, takođe je u izuzetno klasiranom rangu takmičenja treći rang po kvalitetu u Srbiji. Tu smo negde na sredini tabele, nismo igrali za opstanak, mi smo u gornjem delu tabele. Moramo da radimo na što vecem broju mlađih kategorija igrača, da klub ubuduće ima iskusni igrački kadar iz Medveđe, jer nema dosta novca za plaćanje igrača sa strane. Osim hrane i dnevnice treba da se plati i hrana i put. Izuzetno sam zadovoljan i moram da kažem da je novo rukovodstvo kluba izabrano sticajem okolnosti, Nebojša Jakšić je morao da napusti klub iz nekih drugih razloga.  Za ovu godinu rada kluba mogu da kažem da smo svaku odluku kluba doneli konsenzusom. Držali smo veći broj upravnih odbora i dve skupštine. Mislim da je klub ponos opštine Medveđa. Na svima nama je da i ubuduće radimo na tome, da ponovo bude najuspešniji klub u Medveđi. Naš igrač Mladen Nikolić proglašen je za sprortistu godine, tako da smo svi ponosni na takve uspehe kluba.

KAKVA JE SARADNJA KLUBA SA LOKALNOM SAMOUPRAVOM?

– Lokalna samouprava u Medveđi na čelu sa predsednikom dr Nebojšom Arsićem ima izuzetnu saradnju. Sve što su obećali su ispunili, nadam se da smo im mi uzvratili istom merom, možda i više kroz rezultate i kroz sport.

KOŠARKAŠ ILI PREDSEDNIK, ŠTA JE ODGOVORNIJE?

– Zaista izuzetno teško pitanje, ipak je lakse igrati košarku. Velika je odgovornost predsednika, sve unutar kluba se okreće oko tebe. Kao igrač dođeš na trening, odigraš utakmicu i ideš kući.

ŠTA IMATE DA PORUČITE MLADIM KOŠARKAŠIMA?

– Mladima bih pre svega poručio da košarka nije samo igra. Kroz igru i takmičenje uz karakter usađujemo i neki borbeni duh, jer život je borba i ona ce nam služiti u svim sferama života. Voleo bih da svu decu, počevši od mog deteta, podstaknem da se bave košarkom.