JugSport.net

26. april 2024.
sportski portal južne Srbije

ZVANIČNO SAOPŠTENJE FK JASTREBCA IZ BLACA ZBOG NEPRABDE PREMA NJIMA

Predmet: Zahtev  za obaveštenje na osnovu kog dokumenta i kojih

propozicija takmičenja Zone jug niste uvrstili FK Jastrebac

Blace u takmičarsku sezonu 2021/2022.

Poštovani,

Obraćamo Vam se pismenim putem sa zahtevom za  obaveštenje i obrazloženje na osnovu kog dokumenta i na osnovu kog  člana propozicija takmičenja Zone jug  niste uvrstili FK Jastrebac Blace u sastav lige Zone jug za takmičarsku sezonu 2021/2022  kao prvaka Topličke okružne lige.

Shodno činjenici da se  Fudbalskom klubu Jastrebac Blace već drugu sezonu zaredom ne dozvoljava takmičelje u Zoni jug primorani smo na ovaj zahtev i  Vaše obrazloženje. U protivnom bićemo primorani da svoje zahteve i svoje pravo potražimo pred nadležnim institucijama Republike Srbije, kao prvo ovim putem se obraćamo Vama, predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i Ministarstvu omladine i sporta.

Kao klub sa 80 godina dugom tradicijom,  brojnim sportskim prijateljima, stabilnim finansijama, radom sa mlađim selekcijama oko 80 mališana ( petlići, pioniri), sa  stabilnom infrastrukturom  i svim pratećim objektima potrebnim za razvij sporta u Topličkom okrugu  i regionu istočne Srbije , smatramo da nam je mesto u „Zoni jug“  FSRIS-a.

Razlog našeg obraćanja je sledeći:

U takmičarskoj sezoni 2019/2020 Zone jug  i prekida sezone zbog Covid-a FK Jastrebac

zauzeo je 12. mesto od ukupno 17 ekipa. Nakon prekida sezone iz nama poznatog razloga FK Jastrebac je izbačen iz lige i nije uvršten u takmičarsku sezonu 2020/2021. Da bi presedan bio veći ekipe poput FK Jablanica Medveđa i FK Svetlost Badnjevac i ako su bile lošije rangirane na tabeli od FK Jastrebca su ostale da se i dalje takmiče u Zoni jug 2020/2021. Postavlja se pitanje kako  i po kom članu propozicija „Zone jug“ moguće da ekipe koje su lošije rangirane ostanu da se i dalje takmiče. Ekipa FK Jablanica koja je te sezone zauzela 13. mesto, a ekipa FK Svetlost 16. mesto tj. predzadnje mesto na tabeli ( tabelu takmičenja Vam dostavljamo u prilogu). Više puta smo se obraćali Izvršnom odboru FSRIS-a i predsedniku FSRIS-a, ali ni   dan danas nismo dobili povratne informacije niti obrazloženje vezano za naše pitanje.

Priča se ovde ne završava.

Na ime u ovoj sezoni 2020/2021 FK Jastrebac takmičići se u Topličkoj okružnoj ligi  zauzeo je prvo mesto takmičeći se prvo kroz prvenstvo, a kasnije kroz baraž koji se igrao u okviru Topličke okružne lige četvtrfinale, polufinale i finale ( protokoli sa utakmica dostavljamo u prilogu). Utakmice polufinala i finala igrane su se na neutralnom terenu u Pejkovcu  kada je na finalnoj utakmici od strane direktora lige Predraga Petrovića uručen pehar prvaku Topličke okružne lige FK Jastrebcu ( dostavljamo Vam poslednji bilten TOL-e). Shodno tome jedini smo na vreme  izmirivali sve obaveze vezane za troškove službenih lica, kotizacije takmičenja koje smo imali prema savez. Po propozicijama „Zone jug“  broj: 65-01 FS/20  od 28.jula 2020. godine gde  član 78.  stav 5. kaže sledeće: U Fudbalsku zonu „Jug“ ulaze najbolje plasirani klubovi koji su zauzeli 1. mesto na tabelama  FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i i Okružne lige Kosova i Metohije, (propzicije dostavljamo u prilogu).

Postavlja se pitanje ko krši propozicije takmičenja i ko  je sebi dozvolio da i ove sezone izostavi FK Jastrebac iz Blaca iz „Zone jug“ iako lepo stoji u članu 78. stav 5. da prvak Topličke okružne lige popunjava mesto u „Zoni jug“. Prvaci svih okruga Pčinskog, Jablaničkog   i   K i M našli su mesta u Zoni jug , osim FK Jastrebc iz Blaca koji je i ove sezone ostao uskraćen (  pitamo ZAŠTO ? ). Da presedan bude veći i ove godine koao i prošle umesto FK Jastrebca uvrštena je ekipa Čekmin, koja je ispala iz Zone jug ( dostavljamo Vam tabelu sezone Zone jug 2020/2021). Mnogo nejasnih činjenica koje nam daju za pravo da se borimo i izborimo  do kraja, jer FK Jastrebac to svojim ugledom i renomeom koji je gradio decenijama to ne zaslužuje.

Molimo za hitnost.

Molim izvršni odbor i predsednika FSRIS-a da nam u roku od 5 dana pismenim putem dostave sve razloge kršenja propozicija takmičenja u protivnom bićemo prinuđeni da svoja prava potražimo kod nadležnih institucija.

Sportski pozdrav,

Prilog:

– Propozicije takmičenja Zone jug Broj: 65-01 FS/20 od 28.jula 2020.godine

– Tabela Zone jug takmičarske sezone 2019/2020

– Protokoli svih utakmica.

– Bilten i tabela TOL-e 2020/2021

– Tabela Zone jug takmičarske sezone 2020/2021

Dostavljeno:

-Fudbalskom savezu Srbije g. Nenadu Bjekoviću

-FSRIS-u IZVRŠNOM ODBORU

-predsedniku FSRIS-a g.Novici Tončevom

-Ministarstvu omladine i sporta g. Vanji Udovičiću

– Sportskom savezu Srbije

U  Blacu, 22.07.2021.godine                                                   Predsednik

FK „Jastrebac“ Blace

Nebojša Grujić