MEDVEĐANI KONTROLISALI MEČ, ŽITORAĐA SE PROVUKLA: Stefanović pogodio u finišu za spas Žitorađe

PROKUPLjEStadion: Kraj Toplice Gledalaca:Sudija: Mihajlo Mihajlović (Vranje) 7 Žuti kartoni: Dinić, V. Stanković, Petković (Fk Žitorađa) Mitić, Ivanović (Fk Jablanica) Strelci: Stefanović u 85. za Žitorađu, Marković u 31. za Jablanicu

FK Žitorađa: Novaković 7, Kitanović 7,5, S. Jovanović 7, Paunović 6,5, Marjanović 6,5 (Lazarević – ), Stefanović 7,5, Dinić 6,5, M. Jovanović 6,5, M. Stanković 6, V. Stanković 6, Petković 6,5.

Fk Jablanica: M. Mitić 6,5, Stošić 7, Zarić 6 (Filipović – ), Janković 6,5, I. Mitić 6,5, Jović 7, Rajčević 6,5 (Mihajlović – ), Ivanović 6,5, Zaimi 6, Palević 7, Marković 8.

Igrač utakmice: Miroslav Marković (Fk Jablanica) 8

Na stadionu kraj Toplice viđena je lepa fudbalska predstava koja je nažalost lokalnih fudbalskih sladokusaca zbog epidemioloških mera ostala nepropraćena. Današnji meč najbolje možemo opisati ovako, Žitorađa je stvarala i promašivala zrelije šanse, a Jablanica je držala loptu u nogama i upravljala tokom utakmice. Jablanica je došla u vođstvo preko svog najboljeg igrača Miroslava Markovića koji je presekao dodavanje Luke Paunovića prema golmanu Novakoviću, i pored Novakovića sproveo loptu u mrežu. Pravio je dar mar Marković odbrani Žitorađe, pogotovo po levom boku, i kroz sredinu a jedino je kapiten Žitorađe Kitanović uspevao da zaustavi jednog od najboljih igrača Zone Jug. Žitorađa je u drugom poluvremenu stisla zube i krenula čvršće i borbenije te je stvarala šanse ali lopta jednostavno nije htela u gol. Iako bez rezervi, (na klupi bio samo golman Lazarević ) uspeli su izabranici Bojana Miloševića da dođu do izjednačenja. Posle prodora Marka Kitanovića loptu je u gol sproveo iskusni Stefanović, a igrao se 85. minut na meču. U istom minutu povredio se i mladi štoper Aleksa Marjanović te je na teren morao golman Lazarević, koji se našao u ulozi igrača. Izdržala je Žitorađa do kraja i možemo reći napravila podvig i sa 11 igrača ostala neporažena.
Žitorađani jesenji deo završavaju na 5. mestu sa 23 osvojena boda. Dok je Jablanica završila na trećoj poziciji sa osvojenih 27 bodova.