ALEKSINČANIMA PEHAR U POSLEDNJIM MINUTIMA

OFK NAPREDAK 1929 – MORAVA (Ž) 3:2 (1:2)

Aleskinac. Stadiona napredka. Gledalaca 300. Sudija: Predrag Milovanović ( Aleksinački rudnic) 7. Strelci: Stojanović u 44, Arsić u 63, Gojković u 90 +2 za OFK Napredak 1929, Velinov u 8 , Marković u 19,  za Moravu iz Žitkovca: Žuti kartoni: Stojanović, lazić ( Nparedak), Simić, Ristić ( Morava (Ž). Crveni karton: Mladenović u 84(Morava ).

OFK NAPREDAK 1929: Čudić 7, R. Stojanović 7 ( Đorđević 7), F. Nešić 7, Cander 7 Popović 7, I. Stanković 7, Lazić 7,N. Stojanović 7,  Čabrić 7, Gojković  8 ( U. Lazić -).  Arsić 7.

MORAVA (Ž): Slatić 7, Novković 6 ( Đ. Risić 6,5), L. Ristić 6,5, Marjanović 7, Matić 6,5, Radenković 6 ( T. Stojanović-), Velinov 7, A. Simić 6 ( Đ. Janković 6,5), N. Marković 7, Ristić 7, Janković 6 (Mladenović -),

Igrač utakmice: Vladimir Gojković

Uzbudljivo finale Kupa FSO Aleksinaca pripao je zonašu iz Aleksinca i to pogotkom Gojkovića u nadoknadi vremena za konačnih 3:2.i osvajanje pobedničkog pehara za ovu godinu.

Prvi deo utakmice pripao je Moravi koja je prva dopšla u voćstvo već u 8 minutu pogoitkom D. Velinova, da bi Žitkovčani već u 19 minutu udvostručili prednost na dva pogotkapogotkom N. Markovića. U samom finišu prvog  dela igre Napredak je preko N. Stojanovića smanjio prednost na jedan pogodak i sa tim rezultataom  se otišlo na zasluženi odmor.

U drugom delu utakmice Napredak je zaigrao zrelije i bolje shvatili su da vrag nije odneo šalu i u 63 minutu preko Arsića stižu do izjednačenje.

Kada se činilo da će penali odlučiti pobednika domaći postižu pogodak i to u nadokandi vremena preko Gojkovića, koji svom timu donosi pobednički pehar.

Pre toga u 84 minutu gosti su ostali sa igračem manje pošto je zbog drugog žutog kartona teren morao pre vremena da napusti rezervisata Mladenović, što je u neku ruku olakšalo malo posao domaćinu sa igračem više, da dođu do trećeg pogotka i uspeli su u tome i zasuženo će se pehar Kupa za ovu godinu naći u vitrinama OFK Napredka 1929. Finalana utakmica dostojana finalu jer je bila neizvesna do samog kraja utakmice, tako da su gledaoci videli dobru  fudbalsku predstavu    na ovom finalu.